Πακιστανική προπαγάνδα εναντίον της Ινδίας
Περίληψη άρθρου
- •Η Πακιστανική Κοινότητα στην Αθήνα σχεδιάζει διαδηλώσεις για το Κασμίρ, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων για τα Ίμια από την ΕΛ.ΑΣ.
- •Οι διαδηλώσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κασμίρ και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό του.
- •Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε πολίτες δύο ταχυτήτων, καθώς οι Έλληνες δεν μπορούν να τιμήσουν συλλογικά τους πεσόντες των Ιμίων.
- •Υπάρχει κίνδυνος εκμετάλλευσης του ζητήματος του Κασμίρ για προπαγανδιστικούς λόγους κατά της Ινδίας, με την Ελλάδα να διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Ινδία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως τις ημέρες που η ΕΛ.ΑΣ έχει απαγορεύσει κάθε συνάθροιση στο κέντρο της Αθήνας για τα Ίμια, η Πακιστανική Κοινότητα έχει προγραμματίσει διαδηλώσεις στην Ομόνοια με θέμα τις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κατεχόμενο από την Ινδία Κασμίρ».
Στο βίντεο αναφέρεται πως:
”Οι προετοιμασίες για την Ημέρα Αλληλεγγύης με το Κασμίρ στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, καθώς η πακιστανική και η κασμιριανή κοινότητα ετοιμάζονται να εκφράσουν την ακλόνητη υποστήριξή τους στον λαό του κατεχόμενου από την Ινδία Κασμίρ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Φίλοι του Κασμίρ Ελλάδας διοργάνωσαν μια σημαντική συνέντευξη Τύπου στην οποία περιγράφονταν οι προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι ηγέτες της κοινότητας τόνισαν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κασμίρ και επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα του Κασμίρ για αυτοδιάθεση. Αναμένεται ισχυρή προσέλευση και ειρηνικές διαδηλώσεις την Ημέρα Αλληλεγγύης με το Κασμίρ.”
Πολίτες δύο ταχυτήτων
Το συγκεκριμένο γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προκλητικό. Την ίδια ώρα που απαγορεύεται στους Έλληνες να αποδώσουν συλλογικά φόρο τιμής στους πεσόντες των Ιμίων, υπήκοοι ξένου κράτους, σε αυτή την περίπτωση του Πακιστάν, είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν για εθνικά τους θέματα. Ο κίνδυνος κάτι τέτοιο να δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων είναι μεγάλος.

Εθνικός κίνδυνος
Η δεύτερη πτυχή, με σαφείς εθνικές προεκτάσεις, αφορά το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ζητήματος του Κασμίρ από πακιστανικής πλευράς για την ανάπτυξη προπαγανδιστικού λόγου εις βάρος της Ινδίας. Υπενθυμίζεται ότι στο Κασμίρ σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι τρομοκρατική επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Πακιστάν. Η Ινδία αποτελεί διαχρονικά φίλη και σύμμαχο χώρα της Ελλάδας. Αντιθέτως, κατά την περίοδο εκείνη, μοναδική χώρα που εξέφρασε έμπρακτη στήριξη προς το Πακιστάν ήταν η Τουρκία, με αποστολή μεταγωγικών αεροσκαφών και πυρομαχικών. Πρόκειται για την ίδια χώρα που φέρει την ευθύνη για τα γεγονότα των Ιμίων.
newsbreak.gr
*Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































