Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,5% η ΝΔ και στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ – Τρίτο κόμμα σταθερά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Απογοήτευση, ανασφάλεια και οργή εκφράζουν 9 στους 10 στη δημοσκόπηση.

Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στη νέα δημοσκόπηση της ALCO, ενώ το 18% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να υποστηρίξει ένα νέο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το 18% δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό να στηρίξει ένα νέο κόμμα στις επόμενες κάλπες και το 23% απαντά «αρκετά». Καθόλου λέει το 31% στην ίδια ερώτηση και λίγο το 16%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,5% στην πρόθεση ψήφου (από 23,6% τον Δεκέμβριο) και έχει προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει απώλειες, καθώς υποχωρεί από το 11,6% στο 10,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, με 9,4% (από 9,5%) και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερία με 7,9% (από 6,3%), το ΚΚΕ με 7,1% (από 7,3%) και ο ΣΥΡΙΖΑ μ3 3,7%, από 4,7%. «Άλλο κόμμα», απαντά το 8,8%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 18,4%.

 

Οι απαντήσεις για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

Στην ερώτηση τι αισθήματα τους προκαλεί η προοπτική δημιουργία κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, το 17% απαντά θετικά, το 48% αδιάφορα και το 33% αρνητικά.

Θετικά συναισθήματα για ένα κόμμα του πρώην πρωθυπουργού εκφράζει το 90% από τους σημερινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 21% του ΠΑΣΟΚ, το 14% του ΚΚΕ, το 26% της Πλεύσης Ελευθερίας, το 23% του ΜέΡΑ25, το 53% του Κινήματος Δημοκρατίας και το 24% από τους αναποφάσιστους.

Σε ό,τι αφορά στα αισθήματα που τους δημιουργεί η προοπτική δημιουργίας κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, το 26% απαντά θετικά, το 40% αδιάφορα και το 29% αρνητικά.

Θετικά συναισθήματα για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού εκφράζει το 9% από τους σημερινούς ψηφοφόρους της ΝΔ, το 4% του ΣΥΡΙΖΑ, το 15% του ΠΑΣΟΚ, το 16% του ΚΚΕ, το 43% της Ελληνικής Λύσης, το 33% της Νίκης, το 47% της Πλεύσης Ελευθερίας, το 14% της Φωνή Λογικής, το 51% από το Κίνημα Δημοκρατίας και το 37% από τους αναποφάσιστους.

Μετά την ανακοίνωσή της για την πρόθεση δημιουργίας κόμματος, το 31% λέει ότι έχει το ίδιο καλή γνώμη για τη Μαρία Καρυστιανού, το 9% καλύτερη, το 27% χειρότερη και το 9% το ίδιο κακή.

 

Ψήφος διαμαρτυρίας από το 58%

Από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, το 58% δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει για να εκφράσει διαμαρτυρία, ενώ το 37% θα επιλέξει με γνώμονα την κυβερνητική σταθερότητα.

Το 14% δηλώνει ότι είναι αρκετό το αίτημα για δικαιοσύνη και κάθαρση, προκειμένου να ψηφίσει ένα κόμμα, αλλά το 76% απαντά πως χρειάζεται ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης με το οποίο να συμφωνεί.

 

Αρνητικά συναισθήματα εκφράζουν 9 στους 10

Εννιά στους δέκα εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το 38% εκφράζει απογοήτευση, ποσοστό πέντε μονάδες υψηλότερο από τον Ιούνιο, το 27% ανασφάλεια και το 25% οργή, αύξηση 3%.

Για το 76%, οι προτεραιότητες της πολιτικής της πολιτικής κυβέρνησης δεν ταυτίζονται με εκείνες της κοινωνίας, ενώ το 16% εκφράζει διαφορετική άποψη.

Επίσης, το 71% λέει ότι η κυβέρνηση έχασε από τον χειρισμό του θέματος με τους αγρότες, ενώ το 13% πιστεύει ότι έχει κερδίσει.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like