Μαζική εισροή υδάτων από τον Άρδα οδηγεί σε πλημμύρα αγροτεμαχίων σε Πύθιο, Ρήγιο και Σοφικό στον Έβρο – Έκκληση για άμεση κινητοποίηση κατοίκων και αγροτών
Σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων που δέχεται η περιοχή του Πυθίου από τον πολύ μεγάλο υδάτινο όγκο που εισέρχεται από τα υπερχειλισμένα φράγματα της Βουλγαρίας, θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα ο δήμος Διδυμοτείχου στον Έβρο.
Περιγράφοντας την κατάσταση, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως με τη στάθμη του νερού να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία αγγίζοντας ήδη τα 5.82 μ. – όταν το όριο επιφυλακής είναι στα 4.80 και του συναγερμού στα 5.80 μ. – θα προχωρήσουν στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της περιοχής.
Ελεγχόμενη πλημμύρα στον κάμπο
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, ο μεγάλος όγκος υδάτων από τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν έχει φτάσει ακόμη. Παραμένουμε στο σημείο (σ.σ. στο Πύθιο) παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου και στην επόμενη ώρα θα γίνει η τεχνητή εκτόνωση από την οποία σε πρώτη φάση εκτιμάμε πως θα πλημμυρίσουν περίπου 5.500 στρέμματα στον κάμπο Πυθίου-Ρηγίου-Σοφικού», ανέφερε.
Παράλληλα, σημείωσε πως έχουν ενημερωθεί εγκαίρως οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, όπως να αποφεύγουν την προσέγγιση των προαναφερθέντων περιοχών στις οποίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμύρας, να απομακρύνουν ζώα και αγροτικά μηχανήματα σε ασφαλείς τοποθεσίες, αλλά και να επικοινωνούν με τις Αρχές για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.
Επείγουσες οδηγίες προς κατοίκους και αγρότες
Οι πολίτες καλούνται:
- Να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση σε πλημμυρισμένες ή χαμηλές περιοχές
- Να μεταφέρουν άμεσα ζώα, μηχανήματα και οχήματα σε ασφαλή σημεία
- Να παρακολουθούν αποκλειστικά επίσημες ενημερώσεις από Δήμο, Περιφέρεια και Πολιτική Προστασία
- Να ειδοποιούν τις αρχές για κάθε επείγον περιστατικό
- Να μεριμνούν ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και άτομα με κινητικές δυσκολίες
Η απαγόρευση διέλευσης από σημεία υψηλού κινδύνου παραμένει σε ισχύ, ενώ στον ευρύτερο Έβρος εξετάζονται επιπλέον μέτρα αν η στάθμη συνεχίσει να ανεβαίνει.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































