– Ο Τραμπ προειδοποιεί την Τεχεράνη με πρωτόγνωρες στρατιωτικές συνέπειες στην περίπτωση που έχουν ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ.
-Πύραυλοι και drones θα στοχεύουν όλα τα αμερικανικά πλοία απειλούν οι Φρουροί της Επανάστασης.
-Νωρίτερα, διαψεύστηκε ότι δεξαμενόπλοιο πέρασε από τα Στενά συνοδεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
– Νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Τελ Αβίβ – Δείτε τη στιγμή που το iron dome αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους στο βίντεο του απεσταλμένου του protothema.gr Γιάννη Χαραμίδη:
– Επέστρεψε η νευρικότητα στις αγορές, άγγιξε πάλι τα $90 το brent μετά την διάψευση των ΗΠΑ ότι πολεμικά τους πλοία συνόδευσαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ. Ωστόσο ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Ορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα (διαβάστε περισσότερα εδώ)
– Το βρετανικό HMS Dragon απέπλευσε για την Ανατολική Μεσόγειο
– Αντόνιο Κόστα: Καθώς ο πόλεμος στο Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, υπάρχει μόνο ένας νικητής, η Ρωσία που επωφελείται από την αύξηση των τιμών της ενέργειας και τη μειωμένη προσοχή στο μέτωπο της Ουκρανίας
– Επίθεση από drone δέχθηκε το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, το οποίο βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, με τα Εμιράτα να ανακοινώνουν πως θα σταματήσουν τη λειτουργία του (διαβάστε περισσότερα εδώ)
Δείτε σε βίντεο όσα είπαν οι απεσταλμένοι του protothema.gr σε Ισραήλ και Λίβανο, Γιάννης Χαραμίδης και Μαρίνος Αλειφέρης
LIVE UPDATES
Επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοικτά του Ρας Αλ-Καϊμά των ΗΑΕ
Οι Επιχειρήσεις Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Maritime Trade Operations) αναφέρουν ότι ένας άγνωστος πύραυλος έπληξε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περίπου 25 ναυτικά μίλια (46 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά του Ρας Αλ-Καϊμά των ΗΑΕ.
Ο πλοίαρχος του σκάφους ανέφερε ότι το πλοίο υπέστη ζημιές, αλλά η έκταση της ζημιάς δεν είναι προς το παρόν γνωστή.
Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ενημέρωση.
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι έβαλαν στο στόχαστρο βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιτ, μεταδίδουν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων MEHR και FARS.
«Η αμερικανική βάση στην Αριφτζάν χτυπήθηκε από δυο πυραύλους» που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με τα πρακτορεία.
Η Μανάμα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έγινε τέτοια επίθεση.
Νότια της ομώνυμης πρωτεύουσας του Κουβέιτ, το στρατόπεδο Αριφτζάν φιλοξενεί προκεχωρημένο αρχηγείο των χερσαίων μονάδων που αναφέρονται στο μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
Η πιο βίαιη επίθεση από την αρχή του πολέμου, λέει το Ιράν
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την «πιο έντονη και βαριά επιχείρησή» του από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν ισχυρίστηκε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας περιελάμβανε εκτοξεύσεις πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Khorramshahr, εναντίον στόχων στο Ισραήλ και αμερικανικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB του Ιράν.
Το Ισραήλ αναχαίτισε δύο κύματα πυραύλων από το Ιράν
Το ισραηλινό κανάλι Channel 12 αναφέρει ότι η χώρα έχει δεχθεί δεύτερη ιρανική πυραυλική επίθεση μέσα σε μία ώρα.
Οι επιθέσεις πυροδότησαν συναγερμό σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, αλλά όλες αναχαιτίστηκαν.
Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, πρόσθεσε.
Το Ιράν λέει ότι διεξήγαγε πλήγματα ευρείας κλίμακας εναντίον αμερικανικών και ισραηλινών στόχων
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν διεξήγαγαν πυραυλικά πλήγματα ευρείας κλίμακας εναντίον αμερικανικών και ισραηλινών στόχων, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η ιρανική κρατική τηλεόραση
Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν επίθεση με πυραύλους και drones
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους από το Ιράν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το υπουργείο Άμυνας στο Ντουμπάι.
«Η αντιαεροπορική άμυνα των ΗΑΕ επιχειρεί για την αντιμετώπιση της απειλής πυραύλων και drones του Ιράν», ανέφερε το υπουργείο, παροτρύνοντας τον πληθυσμό να προφυλαχθεί.
Νέες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην Τεχεράνη
Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι ανταποκρίνεται σε αεροπορική επιδρομή σε κατοικημένη περιοχή στην Τεχεράνη νωρίς την Τετάρτη, τοπική ώρα.
«Πριν από λίγο, μια άλλη κατοικημένη περιοχή έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής και τώρα η Ερυθρά Ημισέληνος και οι πυροσβέστες παρέχουν βοήθεια και διάσωση», ανέφερε η ομάδα σε ανάρτηση στο X.
Βίντεο που δημοσίευσε η Ερυθρά Ημισέληνος δείχνει ομάδες να προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε ένα βομβαρδισμένο κτίριο και έναν σκύλο διάσωσης να πλησιάζει το σημείο. Συντρίμμια φαίνονται να γεμίζουν τους δρόμους.
Η Ρωσία καταγγέλλει ζημιές στο προξενείο στο Ισφαχάν του Ιράν
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το προξενείο στο Ισφαχάν υπέστη ζημιές σε επίθεση που είχε στόχο ένα κοντινό κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης την Κυριακή.
Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρούν το «απαραβίαστο των διπλωματικών εγκαταστάσεων» και χαρακτήρισε τη ζημιά στη ρωσική διπλωματική αποστολή ως «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.
Ισραηλινές επιθέσεις σκοτώνουν δήμαρχο και μέλος του δημοτικού συμβουλίου στην Τζουγιά του Λιβάνου
Ισραηλινή επίθεση σκότωσε τον Φαουζί Φαουάζ, δήμαρχο της πόλης Τζουγιά στο νότιο Λίβανο, καθώς και το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αμπάς Μπααλμπέκι, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, επικαλούμενο την Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Τύρου.
Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαίτισε 7 βαλλιστικούς πυραύλους και 7 drones
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες περί αναχαίτισης επτά βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, ανάμεσά τους έξι που είχαν στόχο την αεροπορική βάση Πρίγκιπας Σουλτάν, στην οποία σταθμεύουν στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ.
«Έξι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν προς τη βάση Πρίγκιπας Σουλτάν αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν», ανέφερε αρχικά το υπουργείο, προσθέτοντας ότι έβδομος πύραυλος που κατευθυνόταν στο «ανατολικό» τμήμα της χώρας επίσης αναχαιτίστηκε, όπως και δύο drones κατευθυνόμενα στη Χαφάρ αλ Μπατίν, κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ, και άλλα πέντε κατευθυνόμενα στην επαρχία Αλ Χαρτζ.
Η Qatar Airways προγραμματίζει 29 πτήσεις αύριο Πέμπτη
Η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να γίνουν 29 πτήσεις προς και από την έδρα της στη Ντόχα, αφού έλαβε «προσωρινή άδεια» από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του εμιράτου του Κόλπου.
Στις πτήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται ιδίως αναχωρήσεις για το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη, ανέφερε ο αερομεταφορέας του Κατάρ, τα δρομολόγια του οποίου έχουν στην πλειονότητά τους ανασταλεί εξαιτίας των πληγμάτων που εξαπολύει το Ιράν εναντίον κρατών του Κόλπου, σε αντίποινα για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του την 28η Φεβρουαρίου.
Σχέδιο Ψηφίσματος που συνέταξε το Μπαχρέιν προς ψήφιση στο ΣΑ ΟΗΕ
Σχέδιο Ψηφίσματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας από το Μπαχρέιν και καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις σε χώρες της περιοχής, έρχεται προς ψήφιση την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 και φέρεται να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συγκηδεμονεύσεων.
Το κείμενο καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις και τα χτυπήματα με χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων που αποδίδονται στο Ιράν κατά κρατών του Κόλπου και της Ιορδανίας, επαναβεβαιώνοντας την «ισχυρή υποστήριξη για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την πολιτική ανεξαρτησία» του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιορδανίας.
Καταδικάζει “με τους πλέον έντονους όρους τις κατάφωρες επιθέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν” εναντίον των εδαφών των χωρών αυτών και τονίζει ότι οι ενέργειες αυτές συνιστούν “παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”. Παράλληλα εκφράζει αλληλεγγύη προς τις χώρες που επλήγησαν και τους πληθυσμούς τους.
Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει κύμα πυραύλων και drones
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αντιμετωπίζουν ένα κύμα πυραύλων και drones.
Σε αυτές περιλαμβάνονται δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν στη Χαφάρ Αλ-Μπατί και έξι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν προς την αεροπορική βάση «Prince Sultan», ανέφερε το υπουργείο.
Όλα αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν, χωρίς να αναφερθούν θύματα.
Το Ισραήλ πλήττει νότια συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου
Ο στρατός του Ισραήλ πλήττει για ακόμη μια φορά τη νότια συνοικία της Βηρυτού τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε λιβανικό επίσημο μέσο ενημέρωσης, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ανέφερε πως βάζει ξανά στο στόχαστρο το σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, που πρόσκειται στο Ιράν.
Το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI ανέφερε ότι «ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε σφοδρή επιδρομή» στη νότια συνοικία της Βηρυτού, όπου η Χεζμπολάχ έχει μεγάλη επιρροή. Εικονολήπτες του Γαλλικού Πρακτορείου κατέγραψαν στήλες καπνού να υψώνεται από σημεία που βομβαρδίστηκαν. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοινωθέν του μέσω Telegram ότι άρχισε να διεξάγει αεροπορικά πλήγματα «εναντίον υποδομών της Χεζμπολάχ» στον τομέα αυτόν της Βηρυτού, παράλληλα με βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε στο Ιράν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι επιτέθηκαν εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν και στο ιρακινό Κουρδιστάν
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Μπαχρέιν και στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη.
Σε ανακοινωθέν τους το οποίο μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν πως εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό πυραύλων εναντίον της βάσης του 5ου στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν και εναντίον τριών εγκαταστάσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Το Κουβέιτ αναφέρει ότι τα αμυντικά συστήματα εξουδετέρωσαν «κύμα εχθρικών εναέριων απειλών»
Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν με επιτυχία μια καταιγίδα εχθρικών drones που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερα αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν. Το πέμπτο συνετρίβη εκτός της καθορισμένης ζώνης απειλής.
Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ και στην περιοχή της Ιερουσαλήμ
Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν έχουν εντοπιστεί από τις Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ και στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Καθώς οι σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ εν μέσω της τελευταίας ομοβροντίας βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις εκδίδουν έγκαιρη προειδοποίηση στο βόρειο Ισραήλ καθώς εκτοξεύονται περισσότεροι βλήματα.
Συνολικά, ένας μικρός αριθμός πυραύλων έχει εντοπιστεί από τις Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της επίθεσης.
Σειρήνες στο Μπαχρέιν, καλεί τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε ότι η σειρήνα συναγερμού της χώρας έχει ενεργοποιηθεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αμυντικές δυνάμεις της χώρας καταπολεμούν εισερχόμενους πυραύλους ή drones.
«Οι πολίτες και οι κάτοικοι παρακαλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι, να κατευθυνθούν στην πλησιέστερη ασφαλή τοποθεσία και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις μέσω των επίσημων καναλιών», ανέφερε το υπουργείο.
Οι ΗΠΑ έπληξαν 16 σκάφη που τοποθετούσαν νάρκες κοντά στο Στενό του Ορμούζ
Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν 16 σκάφη που τοποθετούσαν νάρκες κοντά στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με ανάρτησή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στην οποία υπάρχει και βίντεο που δείχνει πλήγματα σε πλοία.
«Αμερικανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν πολλαπλά πλοία του ιρανικού ναυτικού στις 10 Μαρτίου, ανάμεσά τους 16 ναρκοθετικά που επιχειρούσαν κοντά στα Στενά του Ορμούζ», αναφέρει τη CENTCOM.
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 για τις ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7, την Τετάρτη (11/3), με αντικείμενο τις ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή και μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Ελιζέ.
Η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).
Νέες συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο Λίβανο
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν αργά την Τρίτη μεταξύ μαχητών της Χεζμπολάχ και ισραηλινών στρατευμάτων στα περίχωρα της πόλης Αϊταρούν στο νότιο Λίβανο.
Σύμφωνα με το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ.
Η κατάσταση παραμένει ασταθής, καθώς η ανταλλαγή πυρών έχει επεκταθεί στα περίχωρα της πόλης.
Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































