Να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό ζητά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 47χρονος αλλοδαπός από την Κροατία, που έχει καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για τη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου σε ξενοδοχείο της Ρόδου, από το οποίο μαζί με 42χρονο συμπατριώτη του πήραν 9 κιλά χρυσαφικά αξίας άνω των 400.000 ευρώ!
Η αίτηση του 47χρονου αλλοδαπού πρόκειται να εξεταστεί στις αρχές Ιουνίου από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώ η έφεσή του έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο.
Ειδικότερα, η κλοπή έγινε το 2011 στο νησί μας και τον Μάιο του 2016 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχους τόσο τον 47χρονο όσο και τον 42χρονο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Τον Φεβρουάριο του 2021 και καθώς ο 47χρονος δεν είχε εκτίσει την ποινή του, εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο εντοπίστηκε στην Αυστρία στις 20 Νοεμβρίου 2025 και κρατήθηκε προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας έως τις 26 Νοεμβρίου 2025, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Ωστόσο, ο 47χρονος από την Κροατία παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και συνελήφθη εκ νέου στις 10 Μαρτίου 2026, οπότε και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ παράλληλα προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει εφέσεις Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος έως την εξέταση της έφεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, η οποία, μετά από αναβολή, έχει προσδιοριστεί για τις 12 Οκτωβρίου 2026.
Σημειώνεται πως ο 47χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και τονίζει πως διαμένει στο εξωτερικό και πως ουδέποτε γνώριζε την εμπλοκή του στην υπόθεση, για την οποία ενημερώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2025.
Η αίτησή του εισήχθη στις 11 Μαΐου προς εξέταση από το δικαστήριο, αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 2 Ιουνίου.
Οι δύο Κροάτες κατηγορούνται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 βρίσκονταν στο νησί μας και, το χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 12 παρά δέκα το βράδυ, κατάφεραν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο που βρισκόταν εντός ξενοδοχείου στην Ιξιά, σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς στη μία από τις δύο ξύλινες πόρτες του καταστήματος.
Στη συνέχεια, αφού μπήκαν μέσα, αφαίρεσαν από τις πέντε βιτρίνες του καταστήματος χρυσά κοσμήματα βάρους 9 κιλών, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ, και τράπηκαν σε φυγή.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Κροάτες κατηγορούνται και για άλλες διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία της Ρόδου, τις οποίες διέπραξαν το καλοκαίρι του 2011, για τις οποίες έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση 6 μηνών ο καθένας.
rodiaki.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































