Σύνοψη από το 
- Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «η θάλασσα του Ομάν μπορεί να γίνει ο τάφος σας αν συνεχιστεί ο ναυτικός αποκλεισμός».
- Ο Ιρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον αμερικανικό αποκλεισμό «πράξη πολέμου» και δήλωσε ότι «η Τεχεράνη έχει το δικαίωμα να αντιδράσει».
- Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ πρέπει «να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι αξιόπιστες» για τον τερματισμό της κρίσης, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν έχουν «το δάχτυλο στη σκανδάλη».
Προσθέστε το Real.gr στην Google
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Ρεζαΐ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συμβουλεύουμε τον αμερικανικό στρατό να τερματίσει την πολιορκία προτού η Θάλασσα του Ομάν γίνει ο τάφος σας».
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αμερικανικό αποκλεισμό «πράξη πολέμου», υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη έχει το δικαίωμα να αντιδράσει. «Όσο περισσότερο παρατείνεται ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές για τις χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε όπως αναφέρει το Al Jazeera.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της κρίσης, ο Ρεζαΐ τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει «να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι αξιόπιστες».
«Τώρα είναι η Αμερική που πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της», είπε, προσθέτοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν το δάχτυλο στη σκανδάλη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η διπλωματία».
Ο αμερικανικός αποκλεισμός ξεκίνησε στις 13 Απριλίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου το Ιράν αποδεχθεί ειρηνευτική συμφωνία υπό αμερικανικούς όρους. Από την πλευρά της, η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις της Ουάσιγκτον.
Real.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































