Σε «παράλληλη πραγματικότητα» φαίνεται πως βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση στη Μαγνησία εν μέσω της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Αυτό φάνηκε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στις 16.11.2020 με θέμα τις τραγικές ελλείψεις και τη δύσκολη καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου. Στη Βουλή προσήλθε για να απαντήσει ο  Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης.

Ο βουλευτής εξέθεσε για ακόμα μία φορά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου. «Μέχρι και σήμερα κανένας μόνιμος παθολόγος δεν έχει αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο παρά τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η έκτακτη υγειονομική κρίση και δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική ενίσχυση στη διαχείριση των κρουσμάτων ούτε από τα Κέντρα Υγείας του Νομού, αφού το μόνο Κέντρο Ελέγχου κορωνοϊού του Κέντρου Υγείας Βόλου, είναι υποστελεχωμένο και λειτουργεί επί της ουσίας με μετακινήσεις ιατρών από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ρωτώντας ευθέως τον Υφυπουργό αν προτίθεται επιτέλους να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στελέχωσης, ενίσχυσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Υφυπουργός Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως όλες οι δομές δημόσιας υγείας της Μαγνησίας έχουν ενισχυθεί επαρκώς, λέγοντας πως θα ενισχυθούν περαιτέρω «αν υπάρξει ανάγκη»!!

Παραγνωρίζοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που αναγκάζεται να καταβάλλει το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου λόγω των πλημμελών χειρισμών και των αποφάσεων του Υπουργείου, ισχυρίστηκε πως το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με προσλήψεις (προφανώς αόρατου) ιατρικού προσωπικού, και συνεχίζοντας τον εμπαιγμό δήλωσε ότι  το Νοσοκομείο έχει χρηματοδοτηθεί επαρκώς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη δευτερολογία του κάλεσε τον αρμόδιο Υφυπουργό να σοβαρευτεί, αναφέροντας πως εδώ και καιρό μια ολόκληρη πόλη φωνάζει για την υγειονομική της απομόνωση, καθώς σε όλες τις αποφάσεις του Υπουργείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί πάντα τον «φτωχό συγγενή».

«Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια ως την πιο ασθενή Υγειονομική Περιφέρεια σε σχέση με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο βουλευτής, αναφέροντας πως ακόμα και οι τοπικοί βουλευτές της συμπολίτευσης πραγματοποιούν κοινοβουλευτικό έλεγχο, ασκώντας κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας στη Μαγνησία.

Σε μία προσπάθεια να επαναφέρει τον Υφυπουργό στην πραγματικότητα και μιλώντας με στοιχεία, ο βουλευτής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι ελάχιστοι παθολόγοι του Νοσοκομείου έχουν υπό την ευθύνη τους πάνω από 100  ασθενείς από την Α΄ και Β΄ Παθολογική Κλινική και την κλινική κορωνοϊού, ενώ ανέφερε ότι από την πρόσφατη προκήρυξη 300 γιατρών εξειδικευμένων στην αντιμετώπιση του covid, μόνο ένας προβλέπεται για το Νοσοκομείο Βόλου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι γιατροί, νοσηλευτές αλλά και οι πολίτες του Βόλου βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Η ευθύνη για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου και τη δημόσια υγεία στη Μαγνησία έχει ονοματεπώνυμο! Και το ονοματεπώνυμο αυτό δεν σας συμφέρει!»,  ανέφερε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις