⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

«Η διοικητική ηγεσία απάντησε με απειλές για πειθαρχικά μέτρα και εκφοβισμό».

Στη σειρά του Mega «Έχω παιδιά», οι ενήλικες τηλεοπτικοί ήρωες πηγαίνουν στον… παιδίατρο των παιδιών τους, για ότι κι αν τους έχει συμβεί. Στο πλαίσιο της… κωμωδίας όλα επιτρέπονται. Στο ΕΣΥ του Άδωνη Γεωργιάδη; Μιλάμε και εκεί για κωμωδία; Γιατί, όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), ειδικευόμενη γιατρός Παιδιατρικής κλήθηκε –με προφορική εντολή και ένα έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας– να διακομίσει ταυτόχρονα δύο καρδιολογικούς ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας ήταν με έμφραγμα, δηλαδή εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό.

Δεν μιλάμε για κάποια αόριστη καταγγελία, αλλά στηρίζεται στα έγγραφα των επιμελητών Παιδιατρικής και ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου! Το έγγραφο παρουσιάζει το epiruspost.

«Μια άσπρη μπλούζα για όλες τις δουλειές»

Η στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «βαρέλι δίχως πάτο» και καταγγέλλει τη λογική του «μπαλώματος», όπου γιατροί άσχετων ειδικοτήτων (παιδίατροι, ορθοπεδικοί, μαίες) επιστρατεύονται για να συνοδεύσουν βαρέως πάσχοντες και ασταθείς ασθενείς, όπως καρδιοπαθείς ή διασωληνωμένους.

«Δεν δεχόμαστε τη λογική να υπάρχει απλά “μια άσπρη μπλούζα”. Είναι κατάντια και επιστημονική αναξιοπρέπεια να γινόμαστε γιατροί για όλες τις δουλειές, παρέχοντας υπηρεσίες μιζέριας και εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των πολιτών της Άρτας», σημειώνεται στην καταγγελία, ενώ υπογραμμίζεται ότι η έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο συνιστά αυτόφωρο ποινικό αδίκημα.

Παράλληλα, η Ένωση καταγγέλλει ότι όταν οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν έγγραφο «εντέλλεσθε» με αριθμό πρωτοκόλλου, η διοικητική ηγεσία απάντησε με απειλές για πειθαρχικά μέτρα και εκφοβισμό.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνεται, ριζώνει στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που καθιστούν το νοσοκομείο μη ελκυστικό για νέους γιατρούς — χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία προκήρυξη, οι 6 από τις 10 θέσεις γιατρών ΕΣΥ κηρύχθηκαν άγονες.

Τι ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί:

Να σταματήσουν αμέσως οι επισφαλείς διακομιδές από γιατρούς μη σχετικών ειδικοτήτων.
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Άρτας.
Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου (άρθρο 93 Ν.4850/2021) που επιτρέπει διακομιδές από οποιονδήποτε γιατρό συμπληρώνει 6 μήνες ειδικότητας.
Αποκλειστική ανάληψη των διακομιδών βαρέως πασχόντων από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

πηγή

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις