Επιμένει στο “μπάχαλο” του παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ

49

Στο ζήτημα της διπλής καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας επιμένει και στοχεύει την αντιπολιτευτική του κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας το με τη γενικότερη κακή επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για “μπάχαλο” και κατηγορούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι “συνελήφθη πάλι ψευδόμενος”, όταν την Κυριακή δήλωνε πως «τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων» ενώ χθες αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη «υποσυστήματος» του ΕΟΔΥ. Από την Κουμουνδούρου, λοιπόν, υπενθυμίζουν τις καταγγελίες για καθυστερήσεις ως και μία εβδομάδα και τις διαμαρτυρίες μελών της Επιτροπής για αδιαφάνεια, τη στιγμή που ή χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ωραιοποιημένη την κατάσταση και να κουκουλώσει την απώλεια ελέγχου της πανδημίας, τον μαύρο Νοέμβρη με την κατάρρευση του ΕΣΥ και την ευρύτατη αποδοκιμασία των χειρισμών της (όπως προκύπτει από όλες ανεξαιρέτως τις μετρήσεις), χρησιμοποιώντας τη μιντιακή υπεροπλία της. Συνεχίζουν, δε, να επιτίθεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό για παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης για το δράμα που ζει η χώρα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το σπάσιμο του lockdown και τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ίδιο στην Πάρνηθα, όπου έδωσε την εντύπωση πως ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και δεν έχει επαφή με τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει.Από τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ξεκαθαρίζουν ότι θα εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις του παράλληλου συστήματος καταγραφής και μάλιστα πολυεπίπεδα, τόσο κοινοβουλευτικά (ερώτηση Ξανθού σε Κικίλια, κλήση αρμόδιων σε Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επανακατάθεση τροπολογίας για δημοσίευση όλων των πρακτικών συνεδριάσεων της Επιτροπής και άλλες πρωτοβουλίες) όσο και στην ΕΕ (Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν και άλλες πρωτοβουλίες). Σημειώνουν, εξάλλου, ότι στο συγκεκριμένο θέμα ανάλογα κινείται εξάλλου και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με εντατικοποίηση της κριτικής και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εντείνοντας την απομόνωση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Επιπλέον, από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με παρεμβάσεις του να προτείνει άμεσες λύσεις για ζητήματα τα οποία αρνείται να ασχοληθεί η κυβέρνηση αλλά αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Ενδεικτική είναι η επανακατάθεση τροπολογίας για άμεση επανασύνδεση και απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από πανδημία. Στελέχη του κόμματος τονίζουν, τέλος, ότι η άρνηση της κυβέρνησης να την υπερψηφίσει οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση, μεγαλώνει τις ανισότητες και η κυβέρνηση θυμάται να ασχοληθεί μόνο όταν προσωπικές ιστορίες πάρουν έκταση, όπως η περίπτωση γονιού στην Ροδόπη που ζήτησε παράταση μίας ώρας για τη διακοπή ρεύματος ώστε να τελειώσει το μάθημα της τηλεκπαίδευσης το παιδί του.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like