Μετά την ισχυρή αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού
Η επιχειρούμενη τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επίσημη πλέον νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την κυβέρνηση που προεκλογικά δεν είχε κάνει ούτε μία αναφορά για το ζήτημα έχει προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό μετά την παρέμβαση του Α.Σαμαρά.
Ένα ρήγμα που προσπαθούν να κλείσουν όχι μόνο ο Δ.Καιρίδης αλλά οι επονομαζόμενοι “σκληροί” της κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα Α.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης που θεωρούν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά κάτι έκτακτο ενώ διαλαλούν ότι συνεχίζεται η… “σκληρή” μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και η φύλαξη των συνόρων!
Σε παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης και με προφανή διάθεση να μετριάσει τις ανησυχίες που προκαλεί η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και η αναστάτωση που επικρατεί στο εσωτερικό της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στον πρώην πρωθυπουργό – «στον αγαπημένο μου, που του έχω λατρεία», όπως είπε χαρακτηριστικά – τόνισε: «Δεν αντιδικώ με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής και δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας και ανησυχίας».
Όπως διαβεβαίωσε, η προϋπάρχουσα ρύθμιση για τα επτά χρόνια ώστε να μπορεί κάποιος μετανάστης να πάρει άδεια διαμονής παραμένει, όπως και οι αυστηρές διατάξεις στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, ενώ τόνισε ότι η επίμαχη τροπολογία για τη χορήγηση άδειας διαμονής και εργασίας σε όσους συμπλήρωσαν στις 30/11/2023 τρία χρόνια παράνομης διαμονής στη χώρα «δεν καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης λαθρομεταναστών», όπως αναφέρει η δήλωση Σαμαρά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης που κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός 2024 μίλησε για έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από συγκεκριμένες ανάγκες. Εάν ήταν η βασική επιλογή θα την κάναμε τακτική.
Η τροπολογία (για τις άδειες διαμονής) αποτελεί έκτακτη ρύθμιση, και ως τέτοια «δεν είναι η βασική επιλογή» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, στην ολομέλεια της Βουλής.
«Εάν ήταν η βασική επιλογή θα την κάναμε τακτική. ‘Αρα είναι μία έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από τις συγκεκριμένες ανάγκες», ενώ έχει εξηγηθεί επαρκώς από τους αρμόδιους υπουργούς πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτα, εάν ο ίδιος θα την ψηφίσει.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις