Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι κάποτε οι Νεοδημοκράτες θα αναθέσουν στον Άδωνι μονίμως την εκπροσώπησή τους. Αλλά, ήταν ολοφάνερο ότι το βλέπει στα όνειρα του.

Δεν είναι και πολλές οι προεκλογικές υποσχέσεις που δεν έχει παραβιάσει ως τώρα ο «καλύτερα προετοιμασμένος Πρωθυπουργός».

Μια αφορούσε δέσμευση για συνεχή παρουσία στη Βουλή. Εξ ου και επανάφερε την «ώρα το Πρωθυπουργού» που σνομπάριζε ο Σαμαράς.

Αλλά όποιος έχει μάτια βλέπει. Οι από του βήματος αναμετρήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα δεν βγαίνουν σε καλό- και προφανώς οι ειδικοί στα επικοινωνιακά συνέστησαν να τις αραιώσει.

Ματαίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής ώστε να τον φέρει στη συζήτηση, που είχε ζητήσει από καιρό, για την, επιχειρούμενη από την κυβέρνηση, «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει ρελάνς με δική του πρωτοβουλία κοινοβουλευτικής συζήτησης, για την «ποιότητα της Δημοκρατίας». Με φόντο το κυβερνητικό μπάχαλο στην υπόθεση Λιγνάδη. Λαγός την φτέρη έσειε… Κατά κοινή παραδοχή έφυγε μωλωπισμένος.

Ευλόγως μια απανωτή σύγκρουση με τον -φουριόζο αυτή την εποχή αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- μπορεί να ήταν καταστροφική .

Έτσι την Πέμπτη στη Βουλή ο Πρωθυπουργός δεν δοκίμασε να βρεθεί απέναντι στον Τσίπρα -και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς- στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Εκπροσωπήθηκε από υπουργό του – με το πρόσχημα ότι το νομοσχέδιο εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Ήταν η δεύτερη φορά, από τότε που τον αντικατέστησε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης. Δεν είναι ο καλύτερος κοινοβουλευτικός, ούτε έχει αποθέματα πολιτικής πείρας και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Αποσύρθηκε ο συγκεκριμένος αντικαταστάτης, αλλά έμεινε η μέθοδος και αυτή τη φορά απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης τα πήγε καλύτερα από τον Γεραπετρίτη. Δεν ξέρουμε όμως τι θα του συμβεί αν φτάσουν στο μέγαρο Μαξίμου τα νέα ότι τα πήγε πολύ καλύτερα από τον Πρωθυπουργό. Χωρίς ένα σύνταγμα λογογράφους πίσω του.

Καμαρωτός στο πρωθυπουργικό έδρανο μίλησε «πρωθυπουργικά» και ήταν αλλιώς. Ίσως γιατί υπάρχει κίνητρο: να δείξει ότι μπορεί καλύτερα από τον Κυριάκο.

Και πως του πήγαινε. Ήταν χάρμα οφθαλμών να τον παρατηρεί κανείς με πόσο στόμφο ομιλούσε ωσεί επικεφαλής της πλειοψηφίας. Σαν να έπαιρνε πίσω το αίμα του από όσους τον έχουν ξεγραμμένο, λόγω διαρκούς αφαίρεσης αρμοδιοτήτων.

Δεν είναι σαφές αν ήταν λόγω της εμφατικής παρουσίας του υπουργού Ανάπτυξης με την εμφανή νοηματοδότηση, ή λόγω της πρωθυπουργικής απουσίας που μεγάλωσε στο προφίλ του Μητσοτάκη η τρύπα που είχε πρωτο-ανοίξει τις παραμονές των εκλογών του 2019.

Τότε που αρνήθηκε να πάρει μέρος στο παραδοσιακό ντιμπέιτ- για να μην υποστεί καμιά κεφαλοκλείδωση από τον αντίπαλό του. Σαν τον συμπτωματικό ευνοούμενο της τύχης στο καζίνο, που προτιμάει να εξαργυρώσει τις μάρκες του, παρά να ρισκάρει ότι κέρδισε σε ένα καινούργιο ποντάρισμα.

Εξ ίσου δεν έγινε ευκρινές αν τα σκοτεινιασμένα πρόσωπα των κυβερνητικών την Πέμπτη, ήταν για το -έστω για μια συνεδρίαση- προβάδισμα του Άδωνι, ή από την ανασφάλεια να μπαίνουν στην πόλη οι εχθροί και ο αρχηγός αντί να είναι εκεί για αναχαίτιση ,στέλνει τους ρεπατζήδες του.

Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι κάποτε οι Νεοδημοκράτες θα αναθέσουν στον Άδωνι μονίμως την εκπροσώπησή τους. Αλλά , ήταν ολοφάνερο ότι το βλέπει στα όνειρα του.

ieidiseis.gr

  Eurokinissi