Η Αλεξία Μπακογιάννη ξεκίνησε από ένα ειδος δημοσιογραφίας που της επέτρεπε να κάνει και δημόσιες σχέσεις μεγάλης βιομηχανίας. Μέχρι που στο τελος έστησε δικό της μαγαζί- όχι δημοσιογραφικό ασφαλώς.

Η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία άνοιξε δουλειές -πολλά λεφτά, για διυλιστήρια μιλάμε- με έναν Γαλλοϊσραηλινό που έχει καταδίκες για διαφθορά και εντάλματα σύλληψης στην Ελβετία και τη Ρουμανία.

Δεν θα μας ένοιαζε, αν ο τύπος στις διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς δεν είχε στο επιτελείο του μια γνωστή μας: την Αλεξία Μπακογιάννη. Για να το γράφουν οι Financial Times, δεν μπορεί να είναι μπαρούφα.

Το θέμα είναι ότι όλη η υποθεση μυρίζει, εκτός από πετρέλαιο και σκάνδαλο.

Επειδή πρόκειται για το ευρύτερο Μητσοτακαίικο, καλό είναι να έχουμε το νου μας.

Εξ όσων προκύπτουν από το δημοσίευμα η κυρία –ανεψιά Πρωθυπουργού, κόρη βουλευτίνας της ΝΔ και αδελφή δημάρχου,- δεν εμπλέκεται απλώς επαγγελματικά, κάνοντας την επικοινωνιολόγο του υπόπτου.

Κατά την εφημερίδα κατέχει και μετοχές μια ενεργειακής εταιρίας στην Κύπρο. Ήταν μαλιστα ένα φεγγάρι και στο Δ.Σ. -δεν επένδυσε απλώς τις οικονομίες της…

Από τα συμφραζόμενα αναδύεται ότι ενδέχεται συμμετέχει στην ιταλική δουλειά.

Μάλιστα η κυβέρνηση του μπάρμπα της αρνήθηκε να εκτελέσει ένα ρουμανικό ένταλμα σύλληψης του πρωταγωνιστή, οπότε ισως μιλάμε για αυτό που η Φώφη Γεννηματά αποκαλούσε «Μάξιμου ΑΕ».

Η Αλεξία Μπακογιάννη ξεκίνησε από ένα ειδος δημοσιογραφίας που της επέτρεπε να κάνει και δημόσιες σχέσεις μεγάλης βιομηχανίας. Μέχρι που στο τελος έστησε δικό της μαγαζί- όχι δημοσιογραφικό ασφαλώς.

Μόνο οι μεγάλες δουλειές δεν της έλλειψαν, αφού την έχουν προτιμήσει πάντως μεταξύ άλλων:

– Εμπορική Τράπεζα, MISKO και Barilla, ΑΝΕΚ Hellenic Seaways, Unilever, όμιλος Καράτζη, Sprider Stores, όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ernst & Young, όμιλος ΡΟΚΑΣ-IBERDROLA, Euromedica, όμιλος Σφακιανάκη, ΟΠΑΠ, Ομιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, Παπαστράτος, εταιρίες που σχετίζονται με το Ελληνικό, η Fraport, αλλά και η πολυσυζητημένη σύμβαση με τον Ερυθρό Σταυρό επί Μαρτίνη.

Ακούστηκαν και φήμες για σύμπραξη με ομότεχνο της, άλλης πολιτικής δυναστείας. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Δεν είναι ακριβώς «σύμβουλος στρατηγικής», όπως αυτοπαρουσιάζονται αυτές οι εταιρίες, αλλά « strategic partner» των πελατών της – με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Η δραστηριότητά της – μέσα και το νταραβέρι με τον καταζητούμενο- προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στην αντίληψη που έχουν κάποιοι γόνοι πολιτικών οικογενειών: αντι να κυνηγάς ψήφους, καλύτερα να κυνηγάς δουλειές.

Από αυτή την άποψη θα δυσκολευτεί να πείσει το πελατολόγιό της δεν διαμορφώθηκε και με τις διασυνδέσεις που εξασφαλίζει το οικογενειακο όνομα- ιδίως όταν πελάτης είναι το…δημόσιο.

Αν αυτά, μαζί με την αποκάλυψη, από το Dοcumento, ότι κάποιος- μη λέμε ονόματα- της είχε φυτέψει το Predator, συνδυαστούν με τον οικογενειακό βίο της, είναι κεντρικό σύμβολο μιας δυναστείας που εκτός πολιτική και business as usual, παράγει και σαπουνόπερες…

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις