Μοιράσου το άρθρο

Μέσω του καναλιού μιντιακού ομίλου, συγκεκριμένη εταιρία ερευνών ενημέρωσε ότι στο διάστημα 20- 26 Σεπτέμβρίου, συμπλήρωσε τηλεφωνικά και διαδικτυακά 1306 ερωτηματολόγια με «3 επόπτες και 40 συνεντευκτές».

Από το -«σταθμισμένο» -ως προς «”το φύλο και την ηλικία και την ψήφο του 2019 ” – δείγμα» , προέκυψε το -οφθαλμοφανές άλλωστε εξής εύρημα:

Κατά την πλειοψηφία, η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, και ειδικά κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά , με ποσοστά από 62-68% , στους ζωτικούς τομείς της καθημερινότητας: ακρίβεια , εργασία, διαφθορά και εγκληματικότητα.

Λογικά με αυτές τις διαπιστώσεις η κυβέρνηση κατακρημνίζεται εκλογικά. Ποιος ψηφίζει κάποιον που έχει αποτύχει σε ότι τον αφορά άμεσα; Λάθος.

Αν είχαμε τώρα εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ – για να μείνουμε στα κόμματα που θα διεκδικήσουν την διακυβέρνηση.

Στην επόμενη…κάρτα μάλιστα αυτά αλλάζουν! Η ΝΔ πάει στο 35,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,4% – από 39,85% και 31,53% αντίστοιχα στην κάλπη του 2019.

Τι μεσολάβησε; Η «εκτίμηση ψήφου»! Κατ αυτήν το κυβερνών κόμμα βρίσκεται κοντά στην …αυτοδυναμία, που διακηρύσσει ότι επιδιώκει. Το αντίπαλο κόμμα λεηλατείται…

Μόνο που η «εκτίμηση» δεν είναι δημοσκόπηση. Είναι η γνώμη της εταιρίας.

Εχει και καλύτερο. Ο Μητσοτάκης – που διασύρεται παγκοσμίως αυτή την περίοδο- θεωρείται ακόμη πιο καταλληλότερος από τον Μάιο, για Πρωθυπουργός!

Θεωρείται μάλιστα και καταλληλότερος για «να εγγυηθεί τους δημοκρατικούς θεσμούς», και ας του χρεώνει η υφήλιος-αλλά και πολλοί από το κόμμα του- την κατακρεούργησή τους.

Για τον βασικό αντίπαλό του μη ρωτάτε: όλο και χειρότερα!

Πώς γίνεται όμως με όσα βαρύνουν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, όχι να μην έχουν απώλειες – και αντιστοίχως η αξιωματική αντιπολίτευση όφελος- αλλά αντίθετα ο αντίπαλός του να εμφανίζει μεγαλύτερη φθορά ;

Προφανώς η λογική σταματάει εκεί που αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις.

Από αυτή την άποψη το πρόβλημα βρίσκεται πλέον στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, που έχει δυο επιλογές.

Η μια είναι να αποδεχθεί την εγκυρότητα των στοιχείων και να περιμένει απλώς την προ εξοφλούμενη ήττα του.

Η άλλη, να βγει από το λήθαργο <σφάξε αγά μου να αγιάσω> και να το κάνει κεραμιδαριό. Πώς; Αξιώνοντας απλώς την εφαρμογή του νόμου 3603/2007-του Ρουσόπουλου- για τις δημοσκοπήσεις.

Πρακτικά να αξιώσει κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των εξής στοιχείων:

-Σε ποιες δουλειές του δημοσίου εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες των εταιριών που διενεργούν γκάλοπ, ποιοι πληρώνουν και πόσα για κάθε έρευνα, πού βρίσκεται ο κατάλογος του προσωπικού που χρησιμοποιείται, ποιος ελέγχει το σώμα των ερωτηματολογίων και ποιος εγγυάται ότι προκύπτουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Απλά πράγματα, νόμιμα, νοικοκυρεμένα και διαφανή. Διάολε μέσα: άλλο δημοσκόπηση, άλλο μπακαλική και νόθευση του δημοκρατικού παιχνιδιού.

 

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις