«Ήδη βρίσκουν προβλήματα» είπε Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στο έργο της αποκαλούμενης «επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» (DOGE) του Ίλον Μασκ
Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ και η αποκαλούμενη επιτροπή κυβερνητικής αποτελεσματικότητας (Doge) έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν πιθανά ζητήματα με μεγάλα ποσά οικονομικής βοήθειας και βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ που παρασχέθηκε στην Ουκρανία, αλλά αυτές οι προσπάθειες τώρα θα επιταχυνθούν.
«Ήδη βρίσκουν προβλήματα», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι αναφορές του Αμερικανού αξιωματούχου έγιναν λίγη ώρα μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ουκρανό ομόλογό του στον Λευκό Οίκο.
Το κλίμα στη συνάντηση εκτραχύνθηκε πολύ γρήγορα και ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αμερικανός πρόεδρος έδιωξε τον Ουκρανό πρόεδρο λέγοντας του να επιστρέψει όταν θα είναι έτοιμος για ειρήνη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπογραφεί η συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και το μοίρασμα των τεράστιων προσδοκώμενων κερδών με τις ΗΠΑ, αλλά μετά τα καλά λόγια από τον πρόεδρο Τραμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι άκουσε τον Αμερικανό ηγέτη να τον κατηγορεί.
Του είπε ανοιχτά ότι «δεν έχεις αρκετούς στρατιώτες, δεν μπορείς να μας πεις αν θες κατάπαυση του πυρός ή όχι». Και έπειτα : «Τζογάρεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχεις στα χέρια σου χαρτιά».
«Σου έδωσα δύναμη για να είσαι σκληρός. Δεν νομίζω ότι θα ήσουν σκληρός χωρίς τις ΗΠΑ. Ο λαός σου είναι πολύ γενναίος, αλλά είτε θα κάνεις συμφωνία είτε εμείς είμαστε εκτός. Αν βγούμε, θα το παλέψεις, αλλά δεν έχεις τα χαρτιά», είπε ευθέως στον Ζελένσκι για να του τονίσει σε άλλο σημείο: «Να γυρίσεις όταν θα είσαι έτοιμος για ειρήνη».
Τη σκυτάλη των επιθέσεων πήρε ο αντιπρόεδρος Τζ Ντ Βανς, μπροστά στον Ουκρανό ηγέτη και στους δημοσιογράφους. «Αυτό που κάνει την Αμερική καλή χώρα, είναι ότι εμπλέκεται σε διπλωματία», είπε.
«Τι είδους διπλωματία εννοείς, Τζέι Ντι», ρώτησε ο Ζελένσκι, κάνοντας τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να εκραγεί και να τον κατηγορήσει ότι «οργανώνεις προπαγανδιστικά ταξίδια». «Έχεις πει μια φορά ευχαριστώ;», ρώτησε.
Αυτή η πρωτοφανής μειωτική συμπεριφορά σόκαρε όσους ήταν παρόντες και οδήγησε στην αποχώρηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τον Λευκό Οίκο την ματαίωση της υπογραφής της συμφωνίας για τις σπάνιες γαίες, την Ρωσία να… πανηγυρίζει και την Ευρώπη να στέλνει μηνύματα συμπαράστασης στους Ουκρανούς.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































