Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ηθική

24

Εκτός από την ιστορία, τη λογική και την πολιτική τάξη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει και τους κανόνες της ηθικής.

Το χειρότερο στην πολιτική είναι να μην καταλαβαίνεις που το πάει ο αντίπαλος. Συμβαίνει όταν δεν ξέρεις ποιος είναι ο αντίπαλος.

Στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διεκδικούν από κοινού μια μερίδα ψηφοφόρων- στο ίδιο παραταξιακό πεδίο.

Το θέμα όμως είναι σε ποια με δυο μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες θα αθροίσουν μετεκλογικά τούς βουλευτές που θα τους δώσουν.

Ο μικρομεγαλισμός για διεκδίκηση της δεύτερης θέσης υποχώρησε. Μένει όμως η θολούρα του διμέτωπου, που μεταμφιέζει την προτίμηση στον Μητσοτάκη σε αντι-Τσίπρα παροξυσμό.

Στη Χαρ. Τρικούπη διακινείται η παρανοϊκή ιδέα, ότι αν μείνει εκτός κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διαλυθεί και θα περισυλλέξουν τα ιμάτια του.

Είναι η νοοτροπία που οδήγησε την Αριστερά της εποχής στην αποδοχή το «βρόμικου 89»- που οργάνωσε ο Μητσοτάκης και στη συγκυβέρνηση μαζί του.

Αλλά η μηχανή δεν δούλεψε και το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε.

Χωρίς συναίσθηση της Ιστορίας ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος διολίσθησε -σε τηλεοπτική εκπομπή του ΟΡΕΝ- στην πιο ανίερη εξίσωση του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη.

Πρώτα απάλλαξε τον Πρωθυπουργό: «Προσπαθεί να καλύψει τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη». Λάθος, τον εαυτό του προσπαθεί να καλύψει.

Και ταυτόχρονα είπε για τον Τσίπρα: «Προσπαθεί να καλύψει τον κολλητό του. Έχει κάτι να μας πει για τις βαλίτσες, και τα μηνύματα του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες;»

Είτε πολύ Οικονόμου -και… Λοβέρδο – διαβάζει και δεν καταλαβαίνει γιατί η ΝΔ παπαγαλίζει ένα γνωστό κεφάλαιο της Καλογριτσιάδας- είτε νομίζει ότι η πολιτική ισούται με την αλχημεία.

Οι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες υπήρξαν άψογοι και πρακτικά ουδόλως επηρεάσθηκαν από τις επαφές Παππά -Καλογρίτσα.

Στον πρώτο, όταν ο Καλογρίτσας δεν είχε να πληρώσει την άδεια που πήρε, ο Παππάς τον έκοψε.

Στον δεύτερο δεν υπήρχε Καλογρίτσας και οι άδειες κατοχυρώθηκαν νομίμως και αδιάβλητα- πάλι με την υπογραφή Παππά.

Οι φήμες για το νταραβέρι του Παππά με τον διαβόητο εργολάβο, ισχύουν. Αλλά έμειναν στο νταραβέρι και δεν παρήγαγαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ο Σπυρόπουλος, εμπλέκοντας την πραγματικότητα των διαγωνισμών με το παρασκήνιο, υιοθετεί το καλαμπούρι ότι αυτός που δεν είχε σάλιο για τον διαγωνισμό, έστελνε «σακούλες με λεφτά στην Κουμουνδούρου»

Έτσι το ΠΑΣΟΚ γίνεται μέρος του μητσοτακικού τοξικού αντιπερισπασμού.

Σε ένα κόμμα που υπέφερε από τους ισχυρισμούς του πατρός Μητσοτάκη για τα «πάμπερς του Κοσκωτά στον Παπανδρέου», όταν ο άκαπνος Ανδρουλάκης και οι φίλοι του, προσυπογράφουν τους ισχυρισμούς του νεότερου Μητσοτάκη για «σακούλες του Καλογρίτσα στον Τσίπρα», δείχνουν ότι τους έχει στο τσεπάκι.

Εκτός από την Ιστορία, τη λογική και την πολιτική τάξη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει και τους κανόνες της ηθικής.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like