Μοιράσου το άρθρο
Υπερδιπλάσιο το κόστος συντήρησης των ελικοπτέρων απ´ ότι των μαχητικών F-16-Έβαλαν τα παραστρατιωτικά τρολς να απαξιώνουν όποιον αποκαλύπτει λοβιτούρες στον χώρο των εξοπλισμών.

Ο δημοσιογραφικός έλεγχος ως προς την ανεξέλεγκτη πορεία των αμυντικών προμηθειών που γίνονται -όλες πια- χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και διαφάνεια , προκαλεί την δυσφορία του γκουβέρνου το οποίο θέτει σε διατεταγμένη υπηρεσία τα έμμισθα παραστρατιωτικά τρολς όπου με ύβρεις και την γνωστή λάσπη του διαδικτυακού υπονόμου επιχειρείται η απαξίωση των όσων καταγγελιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως χτες με την αποκάλυψη του iEidiseis ότι στις 8 Αυγούστου το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την απευθείας αγορά 5 επίγειων ραντάρ από το Ισραήλ ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ! Η παραπάνω αποκάλυψη ενεργοποίησε τα παραστρατιωτικά τρολς τα οποία προέβησαν σε συντονισμένη επίθεση με ύβρεις και αλαλαγμούς, ως να μην επιτρέπεται να αγγίζει κανείς το άβατο των εξοπλισμών. Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί της Δεξιάς παράταξης που όταν βρίσκονται στην Αντιπολίτευση σκανδαλολογούν ασύστολα και στην παραμικρή αμυντική προμήθεια που τολμά να κάνει η κυβέρνηση.

Όμως στην παρούσα κυβέρνηση βρίσκουν και τα κάνουν καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση αποφεύγει τον έλεγχο των αμυντικών προμηθειών διότι επικρατεί η άποψη πως η κριτική στις αμυντικές προμήθειες συντελεί στην αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων.

Μέσα σ αυτό το γενικότερο κλίμα μη ελέγχου των χώρου των εξοπλισμών συντελούνται ακραία πράγματα , ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν βγαίνει η «άσκηση», όπως για παράδειγμα με την υποστήριξη των 11 ελικοπτέρων S-70/S-70B συνολικού ύψους
$162 εκ.
, ενώ για την υποστήριξη των 11 παλαιότερων ελικοπτέρων δόθηκαν επιπλέον των $90 εκ. με την υπογραφή της σύμβασης που υπογράφηκε το 2021!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Q-case υποστήριξης του στόλου των 154 αεροσκαφών F-16 για 3 χρόνια ήταν $270 εκ. , δηλαδή $1.8 εκ. το κάθε αεροσκάφος. Ενώ για τα ελικόπτερα Sikorsky η υποστήριξη ανέρχεται στα $22 εκ. ανά ελικόπτερο ! Τα ποσά αυτά είναι χωρίς τους κινητήρες οι οποίοι θα δοθούν με διακρατική συμφωνία στο Ισραήλ με επιπλέον κόστος $15 εκ. Επίσης αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνουν τα 7 νέα ελικόπτερα Romeo που παραγγέλθηκαν πέρυσι…

Δ.Β.

ieidiseis.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις