Το κράτος του “Ισραήλ δεν είναι χώρα, αλλά μια βάση τρομοκρατίας” που πρέπει να καταπολεμηθεί, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, προβλέποντας για άλλη μια φορα την “πτώση”, κατά τη γνώμη του αναπόφευκτη, του “εχθρικού σιωνιστικού καθεστώτος”.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ οι εντάσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Ισραήλ είναι εκ νέου πολύ μεγάλες εδώ και μήνες, λόγω των ισραηλινών φόβων για την ιρανική παρουσία στη Συρία και του πυρηνικού πρoγράμματος της Τεχεράνης, η οποία κατηγορεί τις ισραηλινές υπηρεσίες ότι προκάλεσαν δολιοφθορά τον Απρίλιο στο εργοστάσιό της εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν.

“Το Ισραήλ δεν είναι χώρα, αλλά βάση τρομοκρατίας εναντίον του παλαιστινιακού έθνους και άλλων μουσουλμανικών εθνών. Η καταπολέμηση αυτού του δεσποτικού καθεστώτος είναι η καταπολέμηση της καταπίεσης και της τρομοκρατίας και είναι καθήκον όλων”, δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ με την ευκαιρία της “Ημέρας της Ιερουσαλήμ” που γιορτάζεται από την Ισλαμική Δημοκρατία κάθε τέταρτη Παρασκευή του μήνα του Ραμαζανιού.

Ο πρώτος Ιρανός στην ιεραρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας έκανε τις δηλώσεις αυτές την επομένη των ταραχών σε μια γειτονιά της (κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ) Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δικαστικής διαμάχης για την τύχη παλαιστινιακών οικογενειών που απειλούνται να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους προκειμένου να ωφεληθούν Ισραηλινοί έποικοι.

Στη Γενεύη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να θέσει τέλος σε οποιαδήποτε αναγκαστική έξωση Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να συνιστούν “εγκλήματα πολέμου”

‘Ενδειξη της συνέχισης της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε δύο δράστες και τραυμάτισε έναν τρίτο, αποτρέποντας απόπειρα επίθεσης στη βόρεια Δυτική Όχθη, κατεχόμενη από το Ισραήλ από το 1967.

Στην ομιλία του, ο Χαμενεΐ κατήγγειλε τη “συμφωνία του αιώνα”, όπως έτσι παρουσιάστηκε το “σχέδιο ειρήνης” για τη Μέση Ανατολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, το οποίο αγκάλιασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά απέρριψαν πλήρως οι Παλαιστίνιοι.

Επανέλαβε επίσης την καταδίκη του για την πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και αρκετών αραβικών χωρών.

“‘Η συμφωνία του αιώνα’ που είναι μια αποτυχία και οι απόπειρες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του καθεστώτος κατοχής (Ισραήλ, σ.σ.) και μερικών αδύναμων αραβικών κυβερνήσεων είναι δειλά εγχειρήματα (εκ μέρους εκείνων που συμμετέχουν σε αυτό) για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη (που είναι γι’ αυτούς) η ενότητα των μουσουλμάνων”, δήλωσε ο Χαμενεΐ.

“Το λέω σθεναρά: αυτές οι προσπάθειες δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Η παρακμή και η πορεία του σιωνιστικού καθεστώτος προς την πτώση του άρχισαν και δεν θα σταματήσουν”, είπε.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις