Με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και το οποίο καταργεί μεταξύ άλλων την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στη σημερινή Γενική Συνέλευση του κλάδου απορρίφθηκε ομόφωνα το νομοσχέδιο, στο σύνολό του, και ψήφισε δύο 24ωρες απεργίες στα νοσοκομεία της Αττικής τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Κατά την πρώτη ημέρα, που θα είναι και η ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή, τα μέλη της ΕΙΝΑΠ θα συγκεντρωθούν έξω από το Κοινοβούλιο και την επόμενη ημέρα των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία και κατά την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς και συγκέντρωση, με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

«Πρόκειται για νομοσχέδιο – τομή, που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας. Τα μέτρα που προωθούνται με αυτό το νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιώσουν τους όρους περίθαλψης των ασθενών, αλλά θα τους επιδεινώσουν ακόμα παραπέρα» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ στην ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει ακόμη πως «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Η λειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων με γιατρούς που θα δουλεύουν παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, αφού οι γιατροί θα “τρέχουν” για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις στα ιδιωτικά ιατρεία και τις κλινικές».

«Οι αλλαγές αυτές συνιστούν, ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων. Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν αποτελούν κοροϊδία, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαμε από το 2012, δεν ανταποκρίνονται στα όσα δικαιούμαστε με βάση την απόφαση του ΣτΕ» καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις