«Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια μας γεμίζει οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος»,ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Μαρινάκης για την τραγωδία στη Λιβύη, εξοργίζουν πλέον ακόμη και τους πιο ψύχραιμους και δικαιώνουν όσους ζητούν άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Το ίδιο ισχύει και για απίστευτες διαρροές «στρατιωτικών πηγών» προς μέσα ενημέρωσης, το περιεχόμενο των οποίων τρομάζει!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το τι προκάλεσε την τραγωδία. Είπε ότι η κυβέρνηση μετά από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσεις υιοθετεί οριστικά την εκδοχή του τροχαίου.

Γι ΄  αυτό και διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες -δεν τις δημοσίευσε ποτέ το militaire.gr- περί εμπλοκής της ΕΥΠ στην υπόθεση. Και τα δύο μαζί δεν ταιριάζουν στην εκδοχή του τροχαίου που αποτελεί πλέον την επίσημη εξήγηση της ελληνικής κυβέρνησης για την τραγωδία.

Ο κ.Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήματα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρου. Ίσως απαντά στη φημολογία που έχει κυκλοφορήσει για αλλαγές στην ηγεσία μετά από την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.

Αίσθηση όμως προκαλούν οι διαρροές «στρατιωτικών πηγών» σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτές:

•Εμπιστευθήκαμε την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής σε δυνάμεις Λιβύων, γιατί έτσι μας διαβεβαίωσαν οι διπλωμάτες μας που υπηρετούν στη Λιβύη. Με τη σειρά τους είχαν διαβεβαιώσεις από τους Λίβυους; Είναι αυτό σοβαρή δικαιολογία για να στείλουμε τους στρατιωτικούς μας σε μια περιοχή που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως ασφαλής;

•Δεχτήκαμε να αλλάξει το αεροδρόμιο προορισμού, με αποτέλεσμα να πρέπει η ελληνική αποστολή να διανύσει πολλά χιλιόμετρα με ένα λεωφορείο, σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο στο οποίο από τις πλημμύρες υπήρχε περίπτωση να έχουν παρασυρθεί ακόμη και νάρκες;

•Γιατί δεν αναβλήθηκε η αναχώρηση της αποστολής μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας; Τι μας πίεζε;

militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις