Απίστευτο: Εταιρεία απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ… κοιμόντουσαν!

64

Με μηνύματα και email

«Κοιμήσου εσύ και η τύχη σου δουλεύει» λέγανε οι παλιοί, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για 2.700 υπαλλήλους μεγάλης αμερικανικής εταιρείας επίπλων , οι οποίοι απολύθηκαν μαζικά την ώρα που κοιμόντουσαν!

Με ένα απρόσωπο email η εταιρεία επέλεξε να πετάξει στον δρόμο, τους χιλιάδες υπαλλήλους της, τους οποίους ενημέρωνε ότι δεν χρειαζότανε να έρθουν στη δουλειά τους το πρωϊ που θα ξυπνούσαν.

Η United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ανάκλιντρα για την Simmons Upholstery, δεν έλαβε υπόψιν της ούτε την εορταστική περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών και απέλυσε εργαζόμενους και οδηγούς φορτηγών από τα  εργοστάσια σε Βόρεια Καρολίνα, Μισισιπή και Καλιφόρνια.

«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου… με λύπη σας ενημερώνουμε ότι λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών περιστάσεων, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της, με άμεση ισχύ, στις 21 Νοεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους.

«Με εξαίρεση τους οδηγούς που βρίσκονται στη διανομή. Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη και όλες οι παροχές θα τερματιστούν άμεσα».

Οι οδηγοί ενημερώθηκαν ότι θα πληρώνονταν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ότι θα έπρεπε να «επιστρέψουν αμέσως τον εξοπλισμό, τα αποθέματα και τα έγγραφα παράδοσης», σύμφωνα με το υπόμνημα.

Ένας οδηγός φορτηγού της UFI συνελήφθη στο Μονρό του Μισισιπή, με την υποψία ότι πήρε έπιπλα από ένα φορτηγό μετά την απόλυσή του από την εταιρεία, σύμφωνα με την Daily Press.

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία, που μετράει δυο δεκαετίες, σταμάτησε τις δραστηριότητές της τόσο ξαφνικά, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και τον αντιπρόεδρο πωλήσεων, σύμφωνα με το FurnitureToday.com. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους σε διάφορες εγκαταστάσεις σε Γουίνστον-Σάλεμ, Βερόνα και Βίκτορβιλ.

Facebook Twitter

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν λίγο αργότερα ότι μπορούσαν να έρθουν στους χώρους εργασίας τους για να «μαζέψουν τα πράγματά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της UFI στο Freightwaves.com.

Ένας απολυμένος εργαζόμενος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δίκαιο για τους εργάτες που δούλεψαν τόσο σκληρά να τους αιφνιδιάζουν με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δίκαιο για τη μητέρα που μόλις γέννησε ένα μωρό να αναρωτιέται αν θα έχει ασφάλεια υγείας για να το καλύψει. Δεν είναι δίκαιο για την καρκινοπαθή που βρίσκεται στη μέση της χημειοθεραπείας να μην ξέρει πώς θα πληρώσει τις θεραπείες της».

Σήμερα, Τετάρτη μια πρώην υπάλληλος στο Μισισιπή, η Τόρια Νιλ, κατέθεσε αγωγή κατά της UFI, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραβίασε την νομοθεσία, καθώς δεν έδωσε ειδοποίηση 60 ημερών πριν τη διάλυση των επιχειρήσεων.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like