Η εταιρεία θα μεταβιβάσει στo τοπικό παράρτημα τη διοίκηση και τα περιουσιακά στοιχεία για να διατηρηθούν 4.000 θέσεις εργασίας

Η γερμανική εταιρεία οικοδομικών υλικών Knauf, έπειτα από παρουσία 30 και πλέον ετών, πρόκειται να σταματήσει πλήρως τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Τη Δευτέρα, ο παγκοσμίως γνωστός γερμανικός όμιλος, που είναι μια οικογενειακή εταιρεία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι «στο πλαίσιο των τρεχουσών γεγονότων πήρε την απόφαση μετά από 30 και πλέον χρόνια στη Ρωσία να σταματήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται, ότι η ίδια αποφάσισε να μεταβιβάσει στην εγχώρια διοίκηση ολόκληρη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πρώτων υλών, την παραγωγή και τις πωλήσεις ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας περισσότερων των 4.000 εργαζομένων.

Οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση.

Η εταιρεία Knauf δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους λόγους αποχώρησής της από τη Ρωσία.

Ωστόσο πρόσφατα ο όμιλος Knauf, με κύκλο εργασιών το 2022 να φθάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στη Ρωσία όπως επίσης και στην κατεχόμενη Μαριούπολη.

Στις 3 Απριλίου, η τηλεοπτική εκπομπή Monitor του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες, η Knauf και η WKB Systems, συμμετείχαν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 5 Απριλίου ότι συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης «εξυπηρετεί μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», ενώ το υπουργείο Οικονομίας προέτρεψε να ελεγχθούν οι εταιρείες για παραβιάσεις των κυρώσεων.

Από την περίοδο που άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν φύγει από τη Ρωσία όλες οι άλλες γερμανικές εταιρείες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothea.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις