Σκιές και ερωτήματα για τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις καλοκαιρινές επιτυχίες σε Μύκονο, Πάρο και Νάξο, για τις οποίες…. καμάρωνε η κυβέρνηση

Σκιές και ερωτήματα προκαλεί η αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, μετά τις τεράστιες επιτυχίες στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, για τις οποίες… καμάρωνε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ούτε δύο εβδομάδες δεν πέρασαν από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου απέδωσε τα εύσημα στη Δικαιοσύνη για το χτύπημα της ανομίας στη Μύκονο, με κατεδαφίσεις εμβληματικών μαγαζιών, ανακατάληψη παραλιών, που γέννησε και το κίνημα της πετσέτας, συλλήψεις για οργιώδη πάρτι με ναρκωτικά και ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε.

Οχι μόνο δεν ενισχύθηκε η Εισαγγελία Εφετών Σύρου, για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των αυθαιρέτων και τον χειμώνα, όπου οι παρανομίες στα νησιά οργιάζουν, αλλά αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, που ηγήθηκε με επιτυχία της επιχείρησης νομιμότητας σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο, τα αποτελέσματα της οποίας καρπώθηκε η κυβέρνηση, φέρεται ότι δέχτηκε επικρίσεις από την ηγεσία της Δικαιοσύνης επειδή διαμαρτυρήθηκε για την αποδυνάμωση της υπηρεσίας του.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα ξεκίνησε με αφορμή τις μεταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών, που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον περασμένο Ιούνιο, καθώς αντιεισαγγελέας Εφετών, που μετατέθηκε στη Σύρο, δεν εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο στην υπηρεσία της, επικαλούμενη σοβαρότατα προβλήματα υγείας, που δεν της επιτρέπουν μετακινήσεις στο νησί. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, το αίτημά της έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Στο μεταξύ, συνάδελφός της, η οποία υπηρετούσε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, αλλά μετατέθηκε τον Ιούνιο σε άλλη Εισαγγελία της χώρας, όπου συνυπηρετεί και συγγενικό της πρόσωπο, έπρεπε να φύγει από το νησί για να παρουσιαστεί στη νέα της θέση το Σεπτέμβριο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει υποστελεχωμένη η Εισαγγελία Εφετών Σύρου, καθώς προβλέπεται οργανική θέση ανώτερου εισαγγελέα, που θα έμενε κενή, αφού η μία εισαγγελέας έφευγε και η άλλη δεν ερχόταν, ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος διευθύνει την Εισαγγελία Αιγαίου, φέρεται ότι έβαλε βέτο! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπέγραφε το έγγραφο αποχώρησης της αντιεισαγγελέως Εφετών για τη νέα της υπηρεσία εκτός Σύρου και επέμεινε στην άποψή του, επικαλούμενος την έννοια της αμεροληψίας…

Κατά τις ίδιες πηγές, ωστόσο, έπειτα από έγγραφο της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, ο κ. Τσορμπατζόγλου έλαβε εντολή να επιτρέψει στην υφισταμένη του εισαγγελέα να αποχωρήσει για τη νέα υπηρεσία της σε Εισαγγελία Εφετών της Περιφέρειας.

Μοιραία, βέβαια, αφού εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσορμπατζόγλου και τη μοναδική αντιεισαγγελέα Εφετών που ήδη υπηρετεί στη Σύρο, αν άλλοι εισαγγελείς δεν συμπληρώσουν τα κενά στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, αυτό θα έχει αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι επιχειρήσεις κατά της αυθαίρετης δόμησης σε άλλα νησιά, όπως στην Ίο, όπου ήταν προγραμματισμένο να πάει ο εισαγγελέας. Τώρα πότε θα καλυφθεί το κενό στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου; Αυτό παραμένει άγνωστο, καθώς θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για να αποφασίσει νέες μεταθέσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις