Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ - Νικήτας, Σαλμάς, Λαζαρίδης, Μηταράκης είναι η αρχή
Οι «ελεύθεροι σκοπευτές» θα χτυπούν σε κάθε ευκαιρία. Μεγάλος ο πονοκέφαλος στο Μαξίμου και μάλλον μη αντιμετωπίσιμος!

Στην αντεπίθεση περνά η «λαϊκή δεξιά» μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τον ανασχηματισμό, ενώ έντονη είναι και η δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών που έμειναν εκτός της νέας κυβέρνησης!

Οι «αντάρτες» άρχισαν να περνούν στην αντεπίθεση, γεγονός που προβληματίζει έντονα το Μαξίμου που αυτή τουλάχιστον τη στιγμή δεν έχει τρόπο αντιμετώπισής τους, με την αμηχανία του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις να είναι ορατή όπως άλλωστε φάνηκε περίτρανα από τον ανασχηματισμό.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, με το άρθρο του στην «Εστία της Κυριακής» (ΕΔΩ) ανέβασε στα ύψη τον πήχη της κριτικής, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το αρνητικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Η ήττα είναι καμπάνα και ξέρουμε για ποιον χτυπά», αναφέρει με νόημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για να ακολουθήσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

Σαφές μήνυμα, και μάλιστα σκληρό, αποστέλλει και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο στενότερος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Τελικά η κοινωνία έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι παραμένει ανεκπροσώπητη! Και το μήνυμα αυτό δεν το κατάλαβαν ακόμη» καταλήγει με το άρθρο του ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει με νόημα: «Δεν ήταν η ‘στροφή στο Κέντρο’ που είχε εξασφαλίσει το 40,5% της ΝΔ πέρυσι. Ήταν ο φόβος επιστροφής του Τσίπρα. Όταν εξέλιπε ο φόβος αυτός, η ‘στροφή στο Κέντρο’ έδιωξε από την κάλπη μαζικά τους νεοδημοκράτες». Η παρέμβαση του Χρύσανθου Λαζαρίδη καταδεικνύει ότι η κόντρα Μητσοτάκη- Σαμαρά όχι απλώς συνεχίζεται αλλά ενδεχομένως να λάβει και μεγαλύτερες διαστάσεις, χωρίς καν να χρειαστεί να παρεμβαίνει συχνά ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Όσο για τις «πληροφορίες» ορισμένων πως ο πρωθυπουργός ενδέχεται να προτείνει την Προεδρία της Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά δεν αντέχουν συζήτησης καθώς ο μεν πρώτος και να του γινόταν πρόταση δεν θα την έκανε αποδεκτή, στον δε Μεσσήνιο δεν πρόκειται να γίνει πρόταση, καθώς η προσωπικότητά του και οι θέσεις του δεν αντέχονται από το Μαξίμου.

Την Κυριακή, ωστόσο, υπήρχε και τρίτο «χτύπημα» (ΕΔΩ) από τον πρώην υπουργό Νότη Μηταράκη. Ο βουλευτής Χίου επιβεβαίωσε τα συνεχή δημοσιεύματα του Dnews (το χθεσινό ΕΔΩ) ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν αποφασίσει να μην υπερψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που αναγκάζει τον πρωθυπουργό να προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το πρόβλημα για το μέγαρο Μαξίμου είναι πως οι «αντάρτες» βουλευτές δεν πρόκειται να σταματήσουν να χτυπούν σε κάθε ευκαιρία, γεγονός που αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ηγεσίας της κυβέρνησης.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις