Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς εντός του Δικαστικού Μεγάρου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (6/8), όπου αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Ρομά κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Μεταξύ άλλων η Ένωση ζητά λήψη μέτρων ασφαλείας εντός του Δικαστικού Μεγάρου και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης για την επίθεση των Ρομά σε αστυνομικούς

Με αγανάκτηση και έντονη ανησυχία εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την 06/08/2025 εντός του Δικαστικού Μεγάρου, όπου συνάδελφοι μας δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα Ρομά κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη που απαιτείται, επαναφέρει το θέμα της έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας ενώ ταυτόχρονα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των Αστυνομικών και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, ακόμα και μέσα σε θεσμικούς χώρους όπου θα έπρεπε να διασφαλίζεται η απόλυτη έννομη προστασία.

Η επίθεση αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή όχι μόνο κατά των συναδέλφων μας, αλλά και κατά του κράτους δικαίου.

Η Ένωση μας απαιτεί:

  • Τη λήψη μέτρων ασφαλείας εντός του Δικαστικού Μεγάρου και συγκεκριμένα έλεγχο των ατόμων που εισέρχονται και απαγόρευση της εισόδου σε άτομα που δεν σχετίζονται με υποθέσεις που εκδικάζονται ή τουλάχιστον να απαγορευτεί η προσέγγιση τους στο χώρο πέριξ του Γραφείου Ανάκρισης.
  • Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με ικανό αριθμό Αστυνομικών με δεδομένο ότι είμαστε ένας νομός που αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα με τη φυλή Ρομά. Σε παλαιότερα έγγραφα μας έχει αναλυθεί ο τεράστιος αριθμός Ρομά που διαμένουν στην περιοχή Ναυπλίου και Άργους.
  • Την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στους Αστυνομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν αγώνα για την προστασία της κοινωνίας, συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητα.

Κανένας Αστυνομικός δεν πρέπει να αποτελεί στόχο επιθέσεων, ιδιαίτερα όταν επιτελεί το καθήκον του σε χώρους που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ανοχή στη βία κατά των Αστυνομικών δεν μπορεί και δε θα γίνει αποδεκτή.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις