Το Μαξίμου έστειλε το μήνυμα, οι δημοσιογράφοι το έλαβαν

Στην αποκάλυψη ότι στο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για τα πολλά υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού σε ζωντανή μετάδοση και ότι μάλιστα δόθηκε εντολή στα μεγάλα ΜΜΕ να προστατεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε προχωρήσει το pronews.gr.

Πράγματι οι πιο γνωστοί δημοσιογράφοι της χώρας αποδέχθηκαν την εντολή του Μαξίμου και γι’ αυτό το λόγο έχει αποφασιστεί να στηθεί μια «ασπίδα» προστασίας στον πρωθυπουργό. Από την μια πλευρά τα ΜΜΕ δεν επιθυμούν να μετατραπούν οι τηλεοπτικές εκπομπές… σε γήπεδο και να ακούγονται σε καθημερινή βάση συνθήματα, ενώ από την άλλη με αυτό τον τρόπο ικανοποιούν και την κυβέρνηση, η οποία τους έχει δώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά εκατομμύρια ευρώ (λίστα Πέτσα κτλ.).

Και φυσικά σκοπός όλων είναι να μην γίνει -τόσο- γνωστή η έντονη οργή του κόσμου με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πολιτικό σύστημα, καθώς όλη αυτή την κατάσταση την έχουν στηρίξει τα συστημικά ΜΜΕ και δεν είναι διόλου απίθανο σύντομα να γίνουν και οι δημοσιογράφοι αποδέκτες της οργής του κόσμου.

Προσφάτως είχαμε παρέμβαση πολίτη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, με τον παρουσιαστή του Mega να ζητά άμεσα να τον κόψουν. Η ενέργεια του δημοσιογράφου ήταν αρκετή για να γίνει trend στο Twitter ένα υβριστικό σύνθημα για τον Ν.Ευαγγελάτο.

Όμως ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος που τα τελευταία 24ωρα αποφάσισε να υψώσει «ασπίδα» στον πρωθυπουργό, καθώς και ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm έκανε επίθεση στους πολίτες που υβρίζουν τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δηλαδή αυτό το γαμιέται ο αντίπαλος πολιτικός αρχηγός, δεν το χωράει το μυαλό μου και το στομάχι μου. Εκεί έχουμε φτάσει; Εκεί έχουμε καταντήσει; Αυτή είναι η πολιτική παιδεία του λαού μας μετά από 50 χρόνια κοντά από την μεταπολίτευση; Ότι ο αντίπαλος γαμιέται; Με συγχωρείται αλλά έχει γίνει κεντρικό σύνθημα απ’ ότι βλέπω. Στα social media, στους δρόμους, το φωνάζουνε πίσω από τηλεοπτικά συνεργεία. Πολύ ωραία, πάρα πολύ ωραία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους μας γι’ αυτή τη διαδρομή. Από τα μπλε και τα πράσινα καφενεία, φτάσαμε στις ύβρεις που εκτοξεύονται με χυδαίο τρόπο, από τη μία πλευρά προς την άλλη.

Ειλικρινά, νιώθω πάρα πολύ μεγάλη στεναχώρια για το πως εξελίσσεται η πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας.

Και νομίζω μαζί μου, χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, για να μην πω εκατομμύρια, συμπολίτες μου, νιώθουν την ίδια στεναχώρια, την ίδια απογοήτευση, που αντί να αναβαθμίζεται η ελληνική δημοκρατία, έχουμε φτάσει σε αυτό το πολύ χαμηλό επίπεδο».

Θάνος Νικηταράς

pronews.gr