Μοιράσου το άρθρο

Όπισθεν ολοταχώς για το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν από τη γνωστοποίηση της δωρεάς του ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ είναι ο καταγγελλόμενος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Λεβέντης, το Υπουργείο Πολιτισμού αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δωρεά.

International Foundation for Greece Aspasia Leventis

about 4 months ago

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
——
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2021

See more

Το θέμα ανέδειξε μεταξύ άλλων και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου (αλλά και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ), η οποία ζήτησε από την Λίνα Μενδώνη να διακόψει κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Πολιτισμού υπό το βάρος της κατακραυγής (και υπό το βάρος της δημοσιοποίησης των ισχυρών πολιτικών επαφών της οικογένειας Λεβέντη) δημοσιοποίησε την εξής ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η δωρεά έχει ανακληθεί:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:
Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος είναι γόνος της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη, συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για την καταγγελία της 24χρονης που βιάστηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση για τη δωρεά του ιδρύματος είχε εγκριθεί από την Υπουργό Πολιτισμού την παραμονή των Χριστουγέννων: apofasi

apofasi2

apofasi3

apofasi4

newsbreak.gr