Τρία περιστατικά με “αρπαγές” ηλικιωμένων ατόμων, με στόχο την μετακύλιση των περιουσιακών τους στοιχείων, έχουν διαπραχθεί τους τελευταίους δύο μήνες, προκαλώντας προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές αλλά και στιγμές αγωνίας στους οικείους τους.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο το τελευταίο χρονικό διάστημα σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού, αλλά και δύο ακόμα ηλικιωμένων ατόμων, καθώς είχαν χαθεί τα ίχνη τους και οι συγγενείς τους απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές αλλά και στη «Γραμμή Ζωής» προκειμένου να εντοπιστούν. Τελικά όπως προκύπτει από τις καταγγελίες πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κρύβονταν παιδιά ηλικιωμένων ατόμων, τα οποία άρπαξαν – εξαφάνισαν τους γονείς τους και τους οδήγησαν σε γηροκομεία με σκοπό να γίνουν οι αποκλειστικοί κάτοχοι των περιουσιακών στοιχείων τους.

Πριν λίγες ημέρες σε περιοχή των Βορείων Προαστίων της Αττικής, εντελώς ξαφνικά χάθηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Και οι δύο τους ηλικίας άνω των 80 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αμέσως το ένα από τα παιδιά του ζευγαριού ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, ενώ ενεργοποιήθηκε και ο κοινωνικός συναγερμός Silver Alert. Λίγες ημέρες αργότερα το ζευγάρι εντοπίστηκε, ενώ όσοι άκουσαν το παρασκήνιο της εξαφάνισης τους έπεσαν από τα σύννεφα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υπεύθυνος της «Γραμμής Ζωής», Γεράσιμος Κουρούκλης στο newsit.gr, το ζευγάρι των ηλικιωμένων είχε μεταφερθεί μυστικά από το ένα παιδί της οικογένειας σε γηροκομείο, ενώ στόχος του ήταν να μετακυληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας αποκλειστικά στον ίδιο.

Μετά από παρέμβαση της κόρης των ηλικιωμένων τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε γηροκομείο που είχαν μεταφερθεί από το γιο τους

Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό που αποκαλύφθηκε προς τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά την ενεργοποίηση κοινωνικού συναγερμού από τη Γραμμή Ζωής ήταν ενός 92χρονου άνδρα. Κι αυτός κλείστηκε σε γηροκομείο από τον γιο του που είχε έρθει από το εξωτερικό στην Ελλάδα, με σκοπό από ότι φαίνεται να «αποσπάσει» από τον ηλικιωμένο άνδρα τα ποσά που είχε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ο γιος έπεισε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τον πατέρα του να μεταβούν στην τράπεζα και να του μεταβιβάσει όλα τα χρήματα που είχε, ενώ στην συνέχεια τον έκλεισε σε οίκο ευγηρίας. Η κόρη άρχισε να ψάχνει τον πατέρα της ενώ, όσες φορές κι αν ζήτησε από τον αδερφό της να του μιλήσει τηλεφωνικά, αυτός προαποφασισμένος διάφορες δικαιολογίες δεν τους έφερε σε επαφή. Ο γιος έφυγε και πάλι για το εξωτερικό, χωρίς να αποκαλύψει στην αδερφή του που βρίσκονταν ο πατέρας τους. Τελικά, ο ηλικιωμένος άνδρας μετά από παραμονή δύο μηνών στο γηροκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με την εξαφάνιση μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Η κόρη της 87χρονης γυναίκας που μένει μόνιμα σε νησί της Ελλάδας ήρθε στην Αθήνα και αφού πήρε όλα τα χρήματα της μητέρας της την έκλεισε σε γηροκομείο, με τον αδερφό της να κινεί γη και ουρανό προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη του γονέα του.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ 1,5 – 2 μηνών αντιμετωπίσαμε εξαφανίσεις – αρπαγές ηλικιωμένων ανθρώπων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα. Οι αρπαγές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αλλάξουν χέρια μεγάλα χρηματικά ποσά κι άλλα περιουσιακά στοιχεία των ηλικιωμένων. Να μετακυληθούν δηλαδή σε αυτούς που τους άρπαξαν και τους έκρυψαν από τους υπόλοιπους συγγενείς τους, χωρίς οι τελευταίοι να το γνωρίζουν» λέει στο newsit.gr, o υπεύθυνος της Γραμμής Ζωής, Γεράσιμος Κουρούκλης.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις