Όταν ήρθε ο “Ντάνιελ”, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης είπε ότι τέτοια ύψη βροχής πέφτουν “κάθε χίλια χρόνια”.

Κάθε πότε (θα) έχουμε πλημμύρες σαν κι αυτές που βιώνει τις τελευταίες 20 μέρες η Θεσσαλία; Εξαρτάται ποιος υπουργός «προβλέπει».

Όταν ήρθε ο «Ντάνιελ», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης είπε ότι τέτοια ύψη βροχής πέφτουν «κάθε χίλια χρόνια». Ο συνάδελφός του, των Εσωτερικών,  Μ. Βορίδης  δεν το πήγε τόσο μακριά: σε 400 χρόνια θα ξαναγίνει, πρόβλεψε. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Δεν ξέρουμε αν τότε οι Θεσσαλοί-και ειδικά οι Βολιώτες- τους άκουσαν και σκέφθηκαν ανακουφισμένοι «εντάξει, έχουμε εκατονταετίες μπροστά μας μέχρι να πλημμυρίσουμε ξανά».

Μάλλον δεν πρόλαβαν να το χωνέψουν καλά και ήρθε ο «Elias». Τα 1000 και τα 400 χρόνια έγιναν 17 ημέρες. Ναι, δεν πρόλαβαν να φύγουν οι λάσπες του «Ντάνιελ» και ήρθαν του «Elias».

Τι λένε, άραγε, οι υπουργοί που έκαναν τόσο πετυχημένες προβλέψεις; Ο Σκυλακάκης δεν είπε τίποτα. Ο Βορίδης δεν έκανε νέα πρόβλεψη(ας πούμε για 200 χρόνια), αλλά με μπλαζέ ύφος είπε: «Ήταν εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος»!

Βέβαια, στην τηλεόραση το είπε, όχι στους Βολιώτες. Αλλωστε, ο Βορίδης στην Αττική εκλέγεται κι αν πλημμύριζε η ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια δεν θα τολμούσε να πει στους ψηφοφόρους του εκεί «είσθε εντυπωσιακά άτυχοι». Ο Σκυλακάκης δεν εκλέγεται πουθενά για να έχει τέτοιες αναστολές, είναι βουλευτής Επικρατείας.

Αλλά όχι ο Βορίδης δεν έχει δίκιο. Οι Βολιώτες δεν είναι καθόλου άτυχοι. Διότι έχουν τον ικανότατο δήμαρχο Μπέο. Δυό φορές πλημμύρισε η πόλη του μέσα σε είκοσι μέρες και, αντί να απολογηθεί στους δημότες του, έχει πάρει σβάρνα τα πρωϊνάδικα και μεσημεριανάδικα. Είναι μοναδικός στα σόου. Τη μια τα έβαλε με μέλη του ΚΚΕ που καθάριζαν ένα δρόμο Στο ενδιάμεσο έκανε τον καμπόσο σε(γυναίκα) δημοσιογράφο, που(άκουσον άκουσον…) τολμούσε να του κάνει ερωτήσεις. Και χτες θυμήθηκε να βρίσει τον τραγουδιστή Αλκίνοο Ιωαννίδη. Η πόλη του πνιγόταν και ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος έκανε σόου μπροστά στην κάμερα.

Σε δέκα μέρες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι πνιγμένοι δυο φορές Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ξαναψηφίσουν αυτόν τον τύπο. Για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα σόου του. Επίσης, οι Βολιώτες-και όλοι οι Θεσσαλοί- θα έχουν την ευκαιρία να ξαναψηφίσουν για περιφερειάρχη τον Αγοραστό, για να κάνει και τα υπόλοιπα έργα τόσο καλά, ώστε να ξαναπλημμυρίσουν σε 400 χρόνια, που λέει κι ο Βορίδης. Εντάξει, τον Βορίδη δεν χρειάζεται να τον ξαναψηφίσουν. Τον ψήφισαν δυο φορές τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.

Κι αφού βγουν από το εκλογικό κέντρο να αναφωνήσουν σαν καλοί ψηφοφόροι και θεοσεβούμενοι: «Τοιούτοι ημίν έπρεπεν  αρχιερείς».  Μπέος, Αγοραστός, Βορίδης. Βοήθειά τους…

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις