Η εταιρεία απειλεί να απολύσει και τους 4.300 πιλότους της και θα τους επαναπροσλάβει με ατομικές συμβάσεις, εάν η ένωση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον αερομεταφορέα – Απειλή ανάληψης νομικής δράσης κατά του μέτρου της υποχρεωτικής 14ημερης καραντίνας στις αφίξεις

Η British Airways συγκρούεται με την ένωση των πιλότων της , η οποία αντιδρά στην περαιτέρω περικοπή θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία ξεκινά τη νομική διαδικασία για να μπλοκάρει το κυβερνητικό μέτρο της επιβολής καραντίνας 14 ημερών από την Δευτέρα στις αφίξει του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε την ένωση των πιλότων της ότι θα απολύσει και τους 4.300 εργαζόμενούς της (πιλότους) και θα τους επαναπροσλάβει με ατομικές συμβάσεις, εάν η ένωση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον αερομεταφορέα. Η εταιρεία, διαπραγματεύεται με την ένωση Βρετανών πιλότων (Balpa) την προγραμματισμένη μείωση 1.130 θέσεων, αλλά σύμφωνα με email της ένωσης ζήτησε την περικοπή 125 επιπλέον θέσεων.

«Αυτό υπονομεύει σοβαρά τις συνομιλίες μας οι οποίες πλέον κρέμονται από μία κλωστή», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της ένωσης, σε email. «Αμφισβητείται πλέον εάν η British Airways (ΒΑ) μπορεί να διατηρήσει σωστές εργασιακές σχέσεις και εάν αυτά που δηλώνει είναι άξια εμπιστοσύνης».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, που στοχεύει στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία, δήλωσε με email ότι «η εταιρεία λαμβάνει δράσεις για να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας», προσθέτοντας ότι «η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει τη βαθύτερη διαρθρωτική αλλαγή στην ιστορία της, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με την σοβαρή εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας».

Όσον αφορά την επιβολή καραντίνας, η οποία αναμένεται να εμποδίσει τους σχεδιασμούς του αερομεταφορέα για την επανεκκίνηση των υπηρεσιών του τον Ιούλιο, η IAG SA, μητρική της ΒΑ, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών για να μπλοκάρει την εφαρμογή της. Η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άσκηση αγωγής, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής που επικαλείται το Bloomberg.

Στην επιστολή, που υπογράφεται επίσης από τους δύο μεγαλύτερους εκπτωτικούς αερομεταφορείς της Ευρώπης, την Ryanair Holdings Plc και την EasyJet Plc, υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε ταξιδιώτες από χώρες με χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι θα επηρεαστούν δυσανάλογα εκείνοι από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η επιβολή καραντίνας 14 ημερών για τους ταξιδιώτες είναι πιο αυστηρή από εκείνην που επιβάλλεται σε όσους βρίσκονται θετικοί στον ιό.

«Κατά την άποψή μας, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αιτιολογήσει έγκυρα και επαρκώς τη φύση των κανονισμών, ιδιαίτερα την εξαιρετικά αυστηρή διάταξη της αυτο-απομόνωσης που επιβάλλει», αναφέρει η επιστολή.

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο νομικής δράσης. Την Παρασκευή, ο Τζέιμς Σλάκ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεργαστεί με τη βιομηχανία καθώς η χώρα προσπερνά την πανδημία.

Η κίνηση της British Airways ήρθε μια ημέρα αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Γουιλι Γουολς, δήλωσε ότι εξετάζει την ανάληψη νομικής δράσης για να εμποδίσει την εφαρμογή του μέτρου. Η Ryanair δήλωσε την Παρασκευή ότι θα υποστηρίξει τη νομική δράση της ανταγωνίστριας.

πηγή:mononews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις