Από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εκχερσώσει το αγρόκτημά του στον οικισμό Κοκκινιά του Δήμου Πύλου- Νέστορος στη Μεσσηνία ένας 54χρονος και το είχε διαμορφώσει έτσι ώστε να καλλιεργεί μια μεγάλη χασισοφυτεία, που η πώληση της παραγωγής της υπολογίζεται ότι θα του απέφερε «μαύρα» έσοδα άνω των 150.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που είχαν πληροφορηθεί την παράνομη δραστηριότητά του, επιστράτευσαν drone για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της φυτείας με τα 103 δενδρύλια κάνναβης ύψους ως 1,60 μέτρου, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε πυκνή φυσική βλάστηση και ελαιόδεντρα. Όταν την βρήκαν, το πρωί της Δευτέρας, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα και συνέλαβαν τον 54χρονο.

Εκτός από τα χασισόδεντρα που ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της φυτείας και σε μια αποθήκη του αγροκτήματος έναν ανενεργό θάλαμο για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, εννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αρδευτικό εξοπλισμό και γεωργικά εργαλεία. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις