Πέρασαν 9 μήνες από τα εγκαίνια του Κυριάκου Μητσοτάκη των νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη κι ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Ήταν 24 Απριλίου του 2021 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίαζε τις νέες κλίνες ΜΕΘ, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, που ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Σχεδόν 9 μήνες ή 265 μέρες, αν θέλετε, μετά οι κλίνες αυτές δεν έχουν στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα». «Δεν έχει ακόμη στελεχωθεί η ΜΕΘ που εγκαινιάστηκε πριν από εννέα μήνες. Δίνουμε αγώνα για να βρεθεί προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που περιέγραψε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε εμμέσως ότι το υπουργείο Υγείας ψάχνει γιατρούς, αλλά δεν βρίσκει.

Ο Νίκος Καπραβέλος άφησε, παράλληλα, αιχμές επισημαίνοντας «δεν χρειάζονται απλά προκηρύξεις, αλλά σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Εδώ και χρόνια τα λέμε, χρειάζονται κίνητρα».

ieidiseis.gr