Σε μια διάψευση που προκαλεί αρκετές απορίες προχώρησαν κυβερνητικές «πηγές»(υπηρεσιακές πάντα), για τα περί «ιδιωτικής επίσκεψης του Ιμπραήμ Καλίν στη Θράκη», με αφορμή ένα δημοσίευμα, ως αποκλειστικό παρουσιάστηκε, της εφημερίδας «Απογευματινή». Του Γιάννη Κουρτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η «ιδιωτική επίσκεψη» του νέου αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (MIT) στην Ελλάδα, έγινε «με τουριστικό πούλμαν» προχθές, Τετάρτη (σ.σ. με το τουριστικού τύπου λεωφορείο που συνδέει Κωνσταντινούπολη και Αλεξανδρούπολη, δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει -βάσει πρωτοκόλλου- το ελληνικό ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ).

Κι όλα αυτά, ενώ έχει «φουντώσει» η συζήτηση και η αντιπαράθεση για τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φερχάτ και Ζεϊμπέκ) στη Θράκη, οι οποίοι καταγγέλλονται από τη Νέα Δημοκρατία για σχέσεις με το τουρκικό προξενείο.

Η απάντηση-διάψευση των υπηρεσιακών κυβερνητικών πηγών για τις πληροφορίες, αυτές, ήταν η εξής:

«Οι ελληνικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των συνόρων, των πληροφοριών αλλά και τις διεθνείς σχέσεις διαψεύδουν την αναφορά ως αναληθή. Δεν υπήρξε επίσκεψη του κυρίου Καλίν στην Ελλάδα, ούτε είναι προγραμματισμένη κάποια επίσκεψή του στο άμεσο μέλλον. Η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στα μέσα ενημέρωσης για έγκαιρη διασταύρωση πληροφοριών και φημών».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις