Τρεις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης από το Λιμενικό και παραπλέοντα πλοία είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση συνολικά 126 παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αγία Γαλήνη και τη Γαύδο
Στην πρώτη επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, διασώθηκαν 44 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβο, αφού εντοπίστηκαν από δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά στη θαλάσσια περιοχή 39 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.
Ακολούθησε δεύτερο περιστατικό διάσωσης, με 38 αλλοδαπούς να εντοπίζονται σε λέμβο από παραπλέον πλοίο με σημαία Δανίας, στη θαλάσσια περιοχή 22 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες, με ανέμους βορειοδυτικούς 4 μποφόρ, και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν επίσης στην Αγία Γαλήνη.
Στην τρίτη επιχείρηση, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 44 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε λέμβο μόλις 0,3 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά ευνοϊκές, με ανέμους 3 μποφόρ, και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου.
Σύμφωνα με τις αρχές, όλες οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή απώλειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες μεταφοράς και την ταυτοποίηση των διακινητών, ενώ παραμένει υψηλή η επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των συνεχών μεταναστευτικών ροών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



















































