Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δημοσκόπηση Prorata: Το 75% διαφωνεί με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Δημοσκόπηση Prorata: Το 75% διαφωνεί με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

92
Περίπου 6 στους 10 Έλληνες θεωρούν πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται λάθος την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Prorata.

Αγανάκτηση απέναντι στα νέα μέτρα και στην διαχείριση της πανδημίας δείχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1735 ατόμων και διεξήχθη κατά το διάστημα 7 – 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα που προέκυψαν, το 61% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, ποσοστό το οποίο μοιάζει σχετικά σταθεροποιημένο κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών.

Παράλληλα, το 48% διατηρεί την άποψη ότι η διευκολύνσεις και τα προνόμια στους εμβολιασμένους αποτελούν μια κακή και διχαστική λύση, το 27% ότι αποτελούν την μόνη – αν και όχι την καλύτερη – λύση και το 24% ότι αποτελούν μια καλή και έξυπνη λύση.

1 dhmoskophsh Prorata 19 7 2021

Επίσης, η αξιολόγηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αν και καταγράφεται ελαφρώς θετικότερη συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου, παραμένει ιδιαίτερα αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα, το 68% την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον αρνητικά (-4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021) και το 32% σίγουρα ή μάλλον θετικά (+4 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021).

2 dhmoskophsh Prorata 19 7 2021

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν μικρή αύξηση της εκλογικής τους επιρροής συγκριτικά με την αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου κατά 1.5% και 1% αντίστοιχα.

Η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται οριακά αυξημένη κατά 0.5%, ενώ αντίστοιχα οριακή μείωση παρατηρείται στην εκλογική επιρροή του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ 25. Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου ανιχνεύεται στο 34.5%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 24.5%, του Κινήματος Αλλαγής στο 7%, του ΚΚΕ στο 4%, της Ελληνικής Λύσης στο 3%, του ΜεΡΑ 25 στο 2.5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων συρρικνώνεται σημαντικά συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου στο 13.5%.

3 dhmoskophsh Prorata 19 7 2021

ieidiseis.gr
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI