Μοιράσου το άρθρο

Κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών, μεταφέροντας το ποσό πριν από περίπου έξι μήνες

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες ώσπου να βρεθεί η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση μιας απάτης με θύμα έναν 60χρονο Έλληνα κάτοικο της Σάμου, αλλά τελικά η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας απέδωσε καρπούς και ταυτοποιήθηκαν δυο νεαροί που είχαν αδειάσει τον λογαριασμό του.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη αγνώστων στοιχείων ένας άνδρας που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα και τον είχε εξαπατήσει καταφέρνοντας να του αποσπάσει τους κωδικούς της τραπεζικής κάρτας του. Με αυτούς, κατάφερε να μεταφέρει από τον λογαριασμό του σε άλλους το ποσό των 11.000 ευρώ.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα, ανήκουν σε δυο Έλληνες, έναν 30χρονο και μια 22χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Σάμου. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να ταυτοποιηθεί και ο “εμπνευστής” της κομπίνας.

Απάτη μέσω αγγελίας στην Ημαθία
Μια Ελληνίδα ταυτοποιήθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ως αυτή που εξαπάτησε μια άλλη γυναίκα από την Ημαθία, η οποία είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο για να πουλήσει μια συσκευή κινητού, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η δράστιδα της έστειλε τραπεζική απόδειξη για τη μεταφορά 820 ευρώ στον λογαριασμό της και την έπεισε να της παραδώσει το επίμαχο κινητό. Όμως, η απόδειξη ήταν πλαστή και το θύμα υπέβαλε καταγγελία. Σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις