«Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει η μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης με την έκδοση κοινής υπουργικής αποφασης (ΚΥΑ) η οποία χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή Τρίτη χώρα για όσους προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία και αιτούντα άσυλο, φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική ηγεσία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενοχλημένος από τα συνεχόμενα διπλωματικά «χαστούκια», συνέδεσε το συγκεκριμένο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας με τους τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «τρομοκράτες».

«Από τη μια έχεις τους τρομοκράτες και δε τους δίνεις την Τουρκία, από την άλλη πλευρά στέλνεις τους πρόσφυγες και λες πως η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα. Μα τι αντίφαση είναι αυτή; Ας είμαστε ειλικρινείς. Φυσικά δεν το χάψαμε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός.

«Όλοι γνωρίζουν, και ο λαός μας, πως στα ζητήματα του Αιγαίου έχουμε διαφορές. Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει η μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας. Το ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υπερηφανεύεται ότι μετέτρεψαν το θέμα σε ευρωτουρκικό κατά τη γνώμη μου δεν είναι δύναμη είναι αδυναμία» είπε επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης, με την ΚΥΑ που εκδόθηκε όσοι προέρχονται από τις χώρες που αναφέρονται και αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, η αίτησή τους θα απορρίπτεται ως «απαράδεκτη» και θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία με το καθεστώς ασφαλούς χώρας.

lawandorder.gr