Οι πρώτοι 5 βουλευτές των «Σπαρτιατών» κατέθεσαν σήμερα υπόμνημα εξηγήσεων ως ύποπτοι για τις καταγγελίες Στίγκα περί πρακτικών «μαφίας» και «Δον Κορλεόνε». Μέχρι τις 10 Μαρτίου θα έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη.


Μετά τον τερματισμό της αποχής των δικηγόρων ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η παροχή εξηγήσεων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, περί πρακτικών «μαφίας» και «Δον Κορλεόνε».

Την Πέμπτη προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του και ακόμη 4 βουλευτές.

Κατά την αποχώρησή του από τον Αρειο Πάγο, σε δηλώσεις του ο κ. Κατσιβαρδάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα όσα έχει υποστηρίξει ο Βασίλης Στίγκας είναι «ψεύδη και συκοφαντίες».

«Ο κ. Στίγκας έχει σκοπό να αποσείσει ευθύνες τρίτων και να με καταστήσει εξιλαστήριο θύμα, αλλά έχω δώσει απαντήσεις με δυο μηνύσεις και τέσσερις αγωγές που έχω ήδη καταθέσει. Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει», πρόσθεσε.

 
Αύριο και την Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έγγραφες εξηγήσεις από όλους και σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 μέχρι τις 10 Μαρτίου θα έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος τους, γεγονός που θα ενισχύσει και την απόφαση του εκλογοδικείου που συνεδρίασε εχθές 28.2 και θα θέσει εκτός Βουλής το σύνολο του κόμματος με ότι σημαίνει αυτό όπως έχει αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5.
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις