Μοιράσου το άρθρο

Πώς και από πού, άραγε, θα …ανατείλει ο Πράσινος Ήλιος που επανέρχεται ως σύμβολο στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη;

Είναι γεγονός, επισφραγισμένο από το 95% των 179.005 ψηφοφόρων που ψήφισαν την Κυριακή στις κάλπες που έστησε η Χαριλάου Τρικούπη: Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ή ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με τον «ήλιο τον Πράσινο, τον ήλιο που ανατέλλει», όπως έλεγε και ο ύμνος που γράφθηκε το 1977. Με οργανώσεις που πλέον φέρονται να αριθμούν 180.000 μέλη τηρώντας τις ισχυρές παραδόσεις των πάλαι ποτέ «κλαδικών». Με σημαντική «δικτύωση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα, ιδίως του δημοσίου.

Επίσης με μια «τεχνογνωσία εξουσίας» που πιστοποιούν οι δεκάδες πρώην υπουργοί, πρώην υφυπουργοί και πρώην γραμματείς υπουργείων που στελεχώνουν τις γραμμές του. Παράλληλα όμως και με τα κληρονομημένα χρέη των 318 εκατομμυρίων ευρώ (254.073.885,35 ευρώ το 2018), που η σημερινή ηγεσία δεσμεύεται ότι θα ρυθμίσει.

Τα «βαριά» ονόματα όμως φέρουν μνήμες και οι μνήμες απορίες. «Με …ποιο ΠΑΣΟΚ θα μοιάζει το ΠΑΣΟΚ που μας προέκυψε το 2022;» θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Για την ακρίβεια πολλοί αναρωτιούνται. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που ψήφισαν την Κυριακή για την μετονομασία.

Με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου; Ένα κόμμα που θα επιστρέψει στις ιδρυτικές αρχές του; Μήπως γι αυτό η σημερινή ηγεσία του κάνει συνεχείς αναφορές στην «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» που- όπως λέει – έχει ανάγκη ο τόπος;

Με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη; Μήπως γι αυτό ο πρώην πρωθυπουργός της περιόδου 1996 -2004 φρόντισε με άρθρο του στα «ΝΕΑ» να εκφράσει τηνευαρέσκεια του για τις θέσεις που εκφράζει σήμερα η Χ.Τρικούπη στην οικονομία;

Με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου; Ένα κόμμα που έχει την αντίληψη των «μετώπων της λογικής» και ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ν.Δ; Μήπως γι αυτό δεν εκφράζεται κατηγορηματικά η αντίθεση σε μια τέτοια προοπτική;

«Με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη» θα απαντήσουν, αν τους ρωτήσεις, τα στελέχη της σημερινής ηγεσίας. Τονίζοντας ότι στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Πέραν αυτού ουδέν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρωτίστως (και εύλογα) εστιάζει στην … «ποσότητα». Δηλαδή στο ποσοστό που θα πάρει στις επόμενες εκλογές από την κάλπη της απλής αναλογικής. Αυτό φαίνεται πως τελικά θα καθορίσει και τις «ποιότητές» του. (Πχιότητες αν προτιμάτε…)

news247.gr