Ένταση επικράτησε στο Άλσος της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περί μη διασποράς του κορωνοϊού.Σε βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται δύο ομάδες αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. να έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές νεαρών. Ένας αστυνομικός κρατά πτυσσόμενο γκλοπ και χτυπά τον έναν από τους προσαχθέντες στα πόδια, τη μέση και το κεφάλι. Ο ίδιος αστυνομικός καταφέρνει με το γκλοπ ένα χτύπημα σε πολίτη που πλησιάζει τον προσαχθέντα.Στο βίντεο ακούγονται έντονες διαμαρτυρίες πολιτών κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας στο σημείο σημειώθηκαν 11 προσαγωγές και τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Η ίδια ενημέρωση αναφέρει ότι προηγήθηκε επίθεση ομάδας ατόμων κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime