Ο Κυριάκος θέλει να τελειώνει με τον δελφίνο πριν τις εκλογές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο αποδόμησης του Νίκου Δένδια, προκειμένου να μην είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπειτα από τις επόμενες εκλογές.

Ο υπουργός εξωτερικών θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν ένα δελφίνος και είναι βέβαιο ότι θα κάνει την κίνηση του, έχοντας μάλιστα την στήριξη ισχυρών πόλων εντός και πέριξ της εξουσίας. Εάν η Ν.Δ. κατακτήσει την πρώτη θέση στις εκλογές, τότε ο Νίκος Δένδιας θα παρουσιαστεί ως εγγυητής για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση, μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο ευχαρίστως θα τον αποδεχτεί.

Αυτό που τρομάζει πραγματικά τον Κυριάκο και τους συνεργάτες του, είναι ότι ο Δένδιας θα είναι ανελέητος απέναντι του σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση με τον Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος λοιπόν είναι αποφασισμένος να του κόψει τα φτερά, ειδικά από τη στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Δένδια να έχει διπλάσια δημοφιλία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Στα σχέδια του πρωθυπουργού λοιπόν είναι να κάνει ανασχηματισμό, προσφέροντας στον Νίκο Δένδια ένα υποδεέστερο υπουργείο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να το αποδεχτεί. Θα τον υποχρεώσει λοιπόν να κατέβει στις εκλογές ως απλός βουλευτής, ώστε να αναγκαστεί να βγαίνει στα κανάλια και να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης. Γεγονός που φυσικά θα τσαλακώσει την εικόνα του.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει την μετάθεση των εκλογών που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις