Με πολιτική παρρησία ο Βαγγέλης Μυτιληναίος έβαλε «φωτιά στο Γενικό Επιτελείο».

«Κολλητή με τον Μητσοτάκη; Κάτι σκάρτο κάνει…». Θα μπορούσε να είναι καλαμπούρι για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σε αυτήν καταφεύγει ο Έλληνας πρωθυπουργός για να αποδείξει ότι ο ιδιος σέβεται το κράτος Δικαίου, πάει καλά στην οικονομία, αντιμετωπίζει την ακρίβεια και λατρεύει …την Ουκρανία! Όμοιος, ομοίω…

Ωστόσο, η ίδια ερευνάται για σκάνδαλα, έχει μηδενικό έργο, νταραβέρια με διεφθαρμένους και δικτάτορες και – επί των ημερών της – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαλύεται. Αναμενόμενο. Είχε ήδη προβλήματα ηθικής τάξης ως υπουργός στη Γερμανία.

Η Ελλάδα έστειλε δίπλα της έναν υπάλληλο που, ως επίτροπος, έγινε μόνιμος κάτοικος …Αθήνας δίκην υφυπουργού του Μητσοτάκη. Η Κύπρος μια βουλευτίνα, ρουσφέτι του Αναστασιάδη. Οι λοιποί Βαλκάνιοι και οι Ανατολικοί μετριότητες. Αντίο Ευρώπη του Ντελόρ… Ένας αντιπρόεδρος – που έπρεπε να είναι Πρόεδρος – επέστρεψε στη χώρα του. Στην άλλη επιβλήθηκε εξαφάνιση. Οι λίγοι αξιόλογοι επίτροποι στο – διαλυμένο – Κολλέγιο παραγκωνίσθηκαν. Για να εγκαταστήσει τη μονοκρατορία της η κακόφημη Γερμανίδα: Αναξιοκρατία, κακοδιοίκηση συγκέντρωση εξουσιών και δημιουργία αυλής.

Όσα ανήγγειλε το 2019, στην «ακρόασή» της από το Ευρωκοινοβούλιο ήταν αέρας κοπανιστός. Η σημερινή Κομισιόν δεν πέτυχε κανέναν στόχο, γιατί δεν είχε κανέναν. Η επικεφαλής της διέπρεψε στις αδιαφανείς παρτίδες με τον Μπουρλά των εμβολίων και τη μετατροπή του εκτελεστικού βραχίονα της κοινοτικής Ευρώπης σε μηχανή εξυπηρέτησης του Ζελένσκι. Στον οποίο υπόσχεται αυτό που δεν μπορεί να γίνει: Ένταξη!

Η τοξικότητα που έφερε στις Βρυξέλλες η φον ντερ Λάιεν απλώθηκε στα κράτη-μέλη και έγινε οξυγόνο για την Ακροδεξιά. Η ίδια αφού την πριμοδότησε με το μοντέλο εξουσίας της – δίκην βασίλισσας ταξιδεύει με φωτογράφο και κομμωτή – τώρα την πλευρίζει για να μείνει στη θέση της. Αυτά δεν φτάνουν στη μακρινή Ελλάδα. Με ευρωβουλευτές που αντί να ελέγχουν την Κομισιόν, πυροβολούν το Ευρωκοινοβούλιο. Όταν δεν τους ψάχνουν οι εισαγγελείς…

Με πρωθυπουργό που συμπράττει στο ημίφως με – την υπόλογη για πολλά – «αγαπητή Ούρσουλα». Τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καταλάβει καν τι είναι η Ευρωπαϊκη Επιτροπή. Και το σημερινό ΠΑΣΟΚ που κρεμάει τα νταούλια του εκεί που οι παλιοί καπεταναίοι του κρεμούσαν τ’ άρματα.

Ο δημόσιος έλεγχος για το προβληματικό πρυτανείο των Βρυξελλών ήλθε από δύο επιχειρηματίες: Τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ. Ο Δημ. Παπαλεξόπουλος, γιος του ευπατρίδη Θόδωρου Παπαλεξόπουλου, είπε σε μια φράση όσα σκέφτονται οι πολίτες: «Το άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη έσπασε…».

Ο Βαγγέλης Μυτιληναίος ότι οφείλουν να κανουν οι πολιτικές δυνάμεις, μαστιγώνοντας – μετά λόγου γνώσεως – την αδέσποτη φον ντερ Λάιεν: «Χειρότερη Επιτροπή δεν εχει υπαρξει». Ακόμη και στην «πράσινη μετάβαση» που ήταν το μόνο θεμα της, «τα έκαναν μάνταρα» και «δεν υπάρχει καν» στο νέο πρόγραμμα της κυρίας. «Όλα στις Βρυξέλλες λειτουργούν πολιτικά, είναι μια φούσκα». Δεν έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας πιο εύστοχες παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια για τον εκφυλισμό που διογκώνεται στο Μπερλεμόν: «Το νταραβέρι για τις θέσεις είναι απερίγραπτο, ακόμα και άσχετοι καταλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις, δεν υπάρχει λογοδοσία. Ας μην απορούμε για το ποιοι ψηφίζουν αντισυστημικά».

Με πολιτική παρρησία ο Μυτιληναίος έβαλε «φωτιά στο Γενικό Επιτελείο».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις