Μοιράσου το άρθρο

Πέτρες και χημικά σε συγκέντρωση που έγινε κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης – Στο σημείο βρέθηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να εμποδίσουν τον κόσμο να εισβάλλει στο ΚΥΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης της δομής από κατοίκους.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν δυόμισι ώρες μετά τη συγκέντρωση, όταν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτοί με την σειρά να απαντούν με ρίψη χημικών. Στο σημείο βρίσκονταν και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισβάλλουν στο ΚΥΤ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά από κάλεσμα του προέδρου του οικισμού. Οι κάτοικοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία εργασία επέκτασης στην υφιστάμενη δομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας του Φυλακίου, αύριο θα συνεδριάσουν οι 29 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας, για να δρομολογήσουν τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Στη συγκέντρωση μετείχε και ο Μητροπολίτης Αιγίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις