⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 22 ως 29 χρόνων είχαν διαπράξει 27 διαρρήξεις

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Ασφάλειας Πατρών σε περιοχές του Ασπροπύργου και της Ροδοδάφνης Αιγιαλείας, συνελήφθησαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 22 ως 29 χρόνων που είχαν διαπράξει 27 διαρρήξεις, μια ληστεία και εννέα κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που τους είχαν αποφέρει λεία αξίας 361.740 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι κακοποιοί δρούσαν από τον Ιούλιο του 2022, στις παραθαλάσσιες περιοχές του Καστελοκάμπου, του Ακταίου Ρίου, του Αγίου Βασιλείου, των Αραχωβιτίκων και του Ψαθοπύργου Πατρών, καθώς και σε περιοχές του Αιγίου και της Αττικής, όπου «χτυπούσαν» κυρίως πολυτελή σπίτια. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν διάφορα κοσμήματα, τέσσερις τηλεοράσεις, μια κονσόλα παιχνιδομηχανής, 12 κινητά, 760 ευρώ, τέσσερα ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και έναν σουγιά.

Οι κακοποιοί είχαν όλοι πλούσιο παρελθόν με καταδίκες για κλοπές και σε μια περίπτωση είχαν χτυπήσει τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού, που τους εντόπισε να διαφεύγουν με τα πανάκριβα ρολόγια που είχαν κλέψει. Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληροί» και στο παρελθόν είχαν εμβολίσει ένα περιπολικό της Αστυνομίας για να διαφύγουν, όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος».

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συμμορία, ληστεία και διακεκριμένη κλοπή, απείθεια, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση του νόμου για τα όπλα, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις