Το δρόμο της αδιαλλαξίας έχει επιλέξει η κυβέρνηση αναφορικά με το νόμιμο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα βάζοντας στο στόχαστρό της τον ΣΥΡΙΖΑ. Δια στόματος της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτείας Πελώνη, ακούστηκε το εξοργιστικό ότι «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα», αλλά «μια μικρή πλειοψηφία με την οποία συνάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ» αγνοώντας τις κραυγές αγωνίας για εφαρμογή του Κράτους Δικαίου.

«Η κα Πελώνη οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες εάν θεωρεί ”αυτόκλητους συνηγόρους” του Κουφοντίνα, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «είναι πια φανερό ότι ο κος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης» εκτιμώντας ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τεχνητή όξυνση και η επαναφορά των γελοίων ισχυρισμών του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη» και διαμηνύοντας ότι «δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της όξυνσης και του διχασμού».

Νάσος Ηλιόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ψεύδη, διαστρεβλώσεις και παιχνίδια με τη ζωή του Κουφοντίνα

Να σημειώσουμε ότι, στην κυνική και μισαλλόδοξη τοποθέτησή της σήμερα κατά την ενημέρωση των συντακτών, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε επί της ουσίας να απαντήσει στην ερώτηση αναφορικά με τη φωτογραφική διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση του για την επιστροφή του κρατούμενου στο προηγούμενο κατάστημα κράτησής του, δηλαδή στον Κορυδαλλό, όπως αιτείται ο ίδιος.

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για ποιο λόγο το αίτημα που είχε υποβληθεί στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών δεν απαντήθηκε ως είθισται μέσα σε λίγες μέρες, ενώ το επίσημο έγγραφο της ΚΕΜ επικαλέστηκε στις απαντήσεις της η .Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής δύο μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος ενώ δεν δόθηκαν τα επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών, η Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στη χθεσινοβραδινή απάντηση της Σοφίας Νικολάου.

Η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της επανέλαβε επίσης το ψευδές αφήγημά της για την υπόθεση υποστηρίζοντας πως ο κ. Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου, ότι επέλεξε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο για να εκβιάσει την κυβέρνηση και ότι ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη , παρότι η έννομη τάξη του έδωσε αυτή τη δυνατότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Θα μπορούσε να σταματήσει την απεργία πείνας και να χρησιμοποιήσει τα ένδικα μέσα» είπε η κ. Πελώνη διαμηνύοντας το εξής: «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται. Είναι μια αστική δημοκρατία, δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη δημοκρατία ούτε μια εκβιασμένη πολιτεία».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα», αλλά «μια μικρή πλειοψηφία με την οποία συνάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε δε «αυτόκλητο συνήγορο» του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε «από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει στάση» για έναν «κρατούμενο» που δεν έχει δείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του

Αλλά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ταυτίζει την υποστήριξη στον κρατούμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πελώνη αναρωτήθηκε κυνικά εάν «όλοι όσοι υποστηρίζουν η πολιτεία να υποκύψει, υποστηρίζουν να πρέπει να συναλλάσεται και με άλλους καταδίκους στο νόμο».

«Δεν θα περάσει ο εκβιασμός για να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτηση των καταδίκων» είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα.

efsyn.gr