Το ποσό των 200.000 χιλιάδων ευρώ αγγίζει η «τιμωρία» της κυβέρνησης σε όσους σεβαστούν την επιθυμία των εργαζομένων τους

facebook sharing button

Ίλιγγο προκαλεί το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργοδότες που θα απασχολούν ανεμβολίαστο προσωπικό, μετά την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή.

Η κυβέρνηση σήμερα προχώρησε σε επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για εργαζομένους σε γηροκομεία, δομές ΑμεΑ και υγειονομικούς, ενώ σύμφωνα με τη νέα  τροπολογία που κατατέθηκε, όσοι αρνηθούν το αναγκαστικό «τσίμπημα» θα έρθουν αντιμέτωποι με αναστολή καθηκόντων και άδεια άνευ αποδοχών.

Με τελεσίκη ημερομηνία για την πρώτη δόση, την 16η Αυγούστου, οι εργαζόμενοι που δεν θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό θα απέχουν από την εργασία τους και θα πάψει η καταβολή του μισθού τους.

Την ίδια στιγμή «βαρύς» προβλέπεται να είναι ο «πέλεκυς» και για τους εργοδότες των δομών που θα απασχολούν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, με τα αβάσταχτα πρόστιμα να αγγίζουν τις… 200.000 ευρώ!

Αναλυτικά, στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο:

  • δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και,
  • σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο, είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ
  • Ο εκάστοτε εργοδότης ή υπεύθυνος μονάδας οφείλει να ενημερώνει τους εργαζόμενους με κάθε πρόσφορο μέσο για την υποχρέωσή τους να εμβολιαστούν. Είναι επίσης επιφορτισμένος με τον έλεγχο του πιστοποιητικού ή της βεβαίωσης εμβολιασμού των υπαλλήλων του μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ η υποχρέωση επίδειξης ισχύει έως τις 31.12.2021.

Η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι η υποχρεωτικότητα θα καθιερωθεί και σε άλλους κλάδους επαγγελμάτων από το φθινόπωρο…

newsbreak.gr