Κανένα μέτρο για τους χώρους δουλειάς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Η κυβέρνηση είχε τις απαντήσεις, αλλά ήταν λάθος οι …ερωτήσεις!

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται στις 7 Μαρτίου στο πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης που ζούμε από τις 7 Νοεμβρίου, όλα δείχνουν ωστόσο ότι θα ζήσουμε και άλλο τουλάχιστον μισό μήνα με αυτό!

Οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως και η επόμενη εβδομάδα, αλλά και η μεθεπόμενη, θα κυλήσουν με το παρόν lockdown εν ισχύ! Αισίως δηλαδή θα συμπληρωθούν τεσσεράμισι έως πέντε μήνες, που η χώρα θα ζει ένα lockdown το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι χωρίς αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, βεβαίως, θριαμβολογεί ότι σε όλους τους δείκτες είμαστε οι καλύτεροι ή μέσα στους καλύτερους στην Ευρώπη, αλλά το ερώτημα «με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε», εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι!

Η επιστημονική επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα και η ισχυρή υποομάδα της υπό τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα που λαμβάνει τις αποφάσεις, είναι πλέον σαφές ότι είτε υποκύπτει σε πιέσεις, είτε δεν έχει πλέον ως πρωταρχικό στοιχείο της μόνο την υγεία.

Το ερώτημα τι φταίει και για τέσσερις μήνες δεν πετυχαίνει το lockdown δεν απαντήθηκε ούτε με τα χθεσινά μέτρα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θυμίζουν το ρητό «έχουμε τις απαντήσεις, βάλετε τις ερωτήσεις»!

-Εκτιμούν πως οι χώροι εργασίας είναι βασικό πρόβλημα για τη μετάδοση της νόσου, αλλά δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για αυτό! Ούτε ενισχύουν τον ελεγκτικό μηχανισμό που είναι σχεδόν ανύπαρκτος!

-Εξακολουθούν να αδιαφορούν και να μην λαμβάνουν μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά στην πρωτεύουσα! Είναι απορίας άξιον πώς σε ένα χρόνο από την έλευση του κορονοϊού στη χώρα μας δεν αγόρασαν ένα ικανοποιητικό αριθμό λεωφορείων ώστε να ενισχύσουν το στόλο της πρωτεύουσας. Ή να τοποθετήσουν συστήματα εξαερισμού, ακόμα-ακόμα και να λάβουν μέτρα για τις αποβάθρες.

-Τα αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο: Εξαγγελίες κάθε λίγο και λιγάκι για επανέναρξη της αγοράς, από τα …χιονοδρομικά κέντρα έως το νέο κωδικό που θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά, τον ιό που ανάλογα με τις σκοπιμότητες μεταδίδεται ή δεν μεταδίδεται από τους νέους και πολλά άλλα ακόμα! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μέσα στους τέσσερις μήνες του γραφικού αυτού lockdown που ζούμε, έχουμε προετοιμαστεί να ανοίξει η οικονομία τουλάχιστον τέσσερις φορές, αλλά την τελευταία στιγμή …κοκκίνιζε ο τόπος!

Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης (και αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα) είναι πως παρά τις προειδοποιήσεις δεν έχει μετρηθεί η μετάδοση του ιού από τα μέσα μεταφοράς!

Επί του θέματος, όμως, η στήλη θα επανέλθει προσεχώς.

ΥΓ1: Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη ήταν αυτά που απέρριπτε την περασμένη φορά ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως από το βράδυ της ίδιας ημέρας επεσήμανε το iEidiseis.

ΥΓ2: Η μετακίνηση εκτός δήμων ίσχυε και καταργήθηκε μετά το πικ νικ του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα, κάτω από την κριτική γιατί να μην ισχύουν αυτού του είδους οι μετακινήσεις και για τον απλό κόσμο

ieidiseis.gr

  EUROKINISSI