Αρχική ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φίλης: Μετά τους νέους στο στόχαστρο οι ηλικιωμένοι – Βάρβαρο και ενδεικτικό...

Φίλης: Μετά τους νέους στο στόχαστρο οι ηλικιωμένοι – Βάρβαρο και ενδεικτικό της μισανθρωπίας της κυβέρνησης το πρόστιμο 100 ευρώ  

38

Εντονότατη είναι η αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη, στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για επιβολή προστίμου 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν.

Όπως τονίζει, «πρόκειται για «την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας. Είναι βαρβαρότητα, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορωνοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία».

Ακόμα, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός, αντί να δώσει ένα κίνητρο, ένα «μπόνους» στους πολίτες αυτούς, που το έχουν και άμεση ανάγκη, επιλέγει το αντίθετο, ένα «πέναλτι», υλοποιώντας ουσιαστικά «περικοπή της σύνταξης στην πράξη και μάλιστα κάθε μήνα».

Τέλος καλεί τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει αμέσως «την απαράδεκτη εξαγγελία του» τονίζοντας ότι «ζούμε σε κοινωνία, όχι σε ζούγκλα. Και όρθιοι, ως κοινωνία, θα βγούμε από την πανδημία. Θα παραμείνουμε άνθρωποι απέναντι στη βαρβαρότητα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη

«Για την εξαγγελία του προστίμου 100€ το μήνα στους άνω των 60: Βαρβαρότητα – Μετά τους νέους, στο στόχαστρο από Ν.Δ. και οι ηλικιωμένοι

Φαίνεται κάτι προσπαθεί να αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης στη νεότερη ιστορία. Πριν λίγες μέρες έγραφα για την αναγκαιότητα της 3ης δόσης και για τα δωρεάν τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Υποστήριξα επίσης ότι με τη ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών της πανδημίας πρέπει να σκεφτούμε πλέον «έξω από τα τυπικά», να εξετάσουμε ακόμα και το οικονομικό κίνητρο στους άνω των 65, ένα «bonus» για τον εμβολιασμό, που εξάλλου θα έπιανε διπλά τόπο, αφού θα δινόταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα επιπλέον βοήθημα στις γιορτές -και θα έσωζε ζωές. Και τι εξήγγειλε προ ολίγου στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός; Το ακριβώς αντίθετο, «πέναλτι 100€» αντί για «μπόνους» στους άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Ιανουαρίου 2022 και μετά! Περικοπή της σύνταξης στην πράξη, και μάλιστα κάθε μήνα!

Πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορωνοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία.

Επιπλέον, θα έχει περιορισμένο αποτέλεσμα ενώ θα εξαγριώσει πολλούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν, και μαζί και τους συγγενείς τους. Την αντιεμβολιαστική δημαγωγία θα βοηθήσει, όχι τη δημόσια υγεία. Τώρα χρειάζεται πανστρατιά πειθούς για τον εμβολιασμό και όχι αυταρχισμός. Όχι επιχείρηση ενοχοποίησης των ηλικιωμένων, όπως πέρσι είχαν μπει στο στόχαστρο οι νέοι στις πλατείες. Να πάνε οι γιατροί πόρτα πόρτα, να μιλήσουν οι ιερείς στις εκκλησίες, να ενημερωθούν τα παιδιά στα σχολεία κι από κει οι οικογένειες.

Να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη εξαγγελία του ο πρωθυπουργός. Πριν τελειώσει η μέρα, όπως είχε υποχρεωθεί να κάνει μέσα σε κατακραυγή, όταν προ μηνών είχε εξαγγείλει τον διπλασιασμό των προστίμων. Ζούμε σε κοινωνία όχι σε ζούγκλα. Και όρθιοι, ως κοινωνία, θα βγούμε από την πανδημία. Θα παραμείνουμε άνθρωποι απέναντι στη βαρβαρότητα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν».

Real.gr