Ο Βρούτσης έκανε σαρδόνια απλώς follow up επιβεβαίωσης της περιεκτικής συνέντευξης στον εχθρό Κ. Βαξεβάνη. Από αυτήν προκύπτει ότι παραμένει στο χειρουργείο. Προφανώς έχει κάποια ράμματα ακόμη.

Δεν ξεχνιέται ότι το 2021 ξεκίνησε με πρωθυπουργικές παρεμβάσεις στη σύνθεση του υπουργικού Συμβουλίου που ονομάσθηκαν «ανασχηματισμός».

Ο ένας λόγος ήταν να τιμωρηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Όχι γιατί ήταν ο μόνος ίσως επιτυχημένος υπουργός και κατά τον Γκορ Βιντάλ «ένας άθλος δεν μένει ποτέ ατιμώρητος».

Ήταν ότι μάλλον δεν κατάλαβε με ποια οικογένεια έχει να κάνει. Ορισμένα θέματα δεν τα αγγίζει όχι ο υπουργός, αλλά ούτε ο Πάπας της Ρώμης. Τα χειρίζονται αποκλειστικά οι άνθρωποί της.

Ο άλλος λόγος, να απομακρυνθεί από το υπουργείο Απασχόλησης ο Γιάννης Βρούτσης– μνημονιακός πρωταθλητής και επί Σαμαρά και επί… Μητσοτάκη.

Κάποιοι είπαν ότι τιμωρήθηκε, με μνησίκακη καθυστέρηση, για το περασμένο θέρος.

Όταν έβαλε τον Πρωθυπουργό να πατήσει το κουμπί που θα έβγαζε από την επόμενη τις συντάξεις σαν «μπίνγκο» στον κουλοχέρη- και ακόμη τις περιμένουν.

Στην πραγματικότητα αντικαταστάθηκε απλώς γιατί το νέο κύμα εργασιακών αλλαγών χρειάζονται χειρουργείο και δεν έχει τόσο σταθερό χέρι.

Για να εξευμενίσει περισσότερο τον Σαμαρά, παρά τον ίδιο, ο Πρωθυπουργός δεν τον πέταξε στα αζήτητα, αλλά του έδωσε το χρυσό χάπι του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου.

Λάθος του. Έτσι, η ευρηματική εκδίκηση του Βρούτση έχει θεσμικό φορτίο.

Σπάζοντας το εμπάργκο για το Documento έδειξε ότι ξέρει να χειρουργεί και ο ίδιος – ειδικά αν έχει στο τραπέζι τους νευρώνες του Μεγάρου Μαξίμου.

Προσέξτε τη διαφορά που αναδεικνύει. Το ένα υπουργείο έδινε στον Φουρθιώτη φρουρά πρώην Πρωθυπουργού, αδιαφορώντας για το ποιόν του.

Το δικό του τον ξεψάχνισε διακριτικά και τον έπιασε στα πράσα πάνω στην κομπίνα που ετοίμαζε, προστατεύοντας το δημόσιο χρήμα.

Ο Χρυσοχοΐδης εισέπραττε τους περιθωριακούς ύμνους του. Ο ίδιος εισέπραξε γιουρούσια στο γραφείο του και απειλές αποπομπής του, που… βγήκαν.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο το είδε σαν ασύμμετρη επίθεση από μέσα και επιστράτευσε της καλύτερες πένες του-ορισμένες μόνο δια της σιωπής.

Από τη σοδειά των επιχειρημάτων που διεσπάρησαν στα οικεία ΜΜΕ, για να αποδομήσουν το αφήγημα Βρούτση, ξεχωρίζουν: «Τα λέει, γιατί έφυγε», «αυτοθυματοποιείται», «ελαφρότητα».

Όπου δεν είναι εφικτό να παρακαμφθεί το «φαινόμενο Φουρθιώτη», οι πραγματικές διαστάσεις του μεταμφιέζονται σε δεσμούς που είχε με «υπηρεσίες» και «το κράτος». Όχι με υπουργούς.

Πίσω από όλα αυτά διακρίνεται ο εκνευρισμός που προκάλεσε ο πρώην υπουργός στο περιβάλλον Μητσοτάκη, προφανώς και στον ίδιο.

Ο αντιπερισπασμός με τα αδέσποτα σκυλάκια στην αγκαλιά, δεν πήρε τα βλέμματα του κοινού από τον λιμοκοντόρο που φρουρούσε η ΕΛΑΣ.

Τώρα ο ίδιος εμφανίζεται, όχι ως τραμπούκος και σφετεριστής που λέει ο Βρούτσης, αλλά από εντολοδόχος υπουργών θύμα της αχαριστίας τους.

Με αναφορές σε ένα τουλάχιστον υπουργείο, τη φυσική και πολιτική ηγεσία του οποίου ισχυρίζεται ότι εξωράιζε, κατά τις οδηγίες της.

Ούτε καν η μεγαλεπήβολη «ανάπλαση» του Υμηττού σε… Γκράβα υπουργείων, που ανακοινώθηκε ξαφνικά και πρόχειρα, δεν απέδωσε.

Για αντιστρέψουμε μία προσφυή ατάκα από τον κύκλο της κυβερνητικής υπεράσπισης: ο Λεντάκης δεν κατάφερε να εξαφανίσει τον Φουρθιώτη.

Ο Βρούτσης έκανε σαρδόνια απλώς follow up επιβεβαίωσης της περιεκτικής συνέντευξης στον εχθρό Κ. Βαξεβάνη.

Από αυτήν προκύπτει ότι παραμένει στο χειρουργείο. Προφανώς έχει κάποια ράμματα ακόμη.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ