Τι κρύβει η πλαστή κυριαρχία και η καθεστωτική συμπεριφορά Μητσοτάκη.

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα πρόβαλαν αυτές τις μέρες τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να «τιμήσουν» τα δυο χρόνια της ΝΔ στην κυβέρνηση, ο νικητής του προπέρσινου Ιουλίου, παρά την πανδημία, θα πρέπει βρίσκεται στον Παράδεισο.

Προκύπτει και από όσα ανεδαφικά και απίστευτα είπε στο συνέδριο του Economist : «Η χώρα αντιστάθηκε με επιτυχία στην επίθεση της πανδημίας στηρίζοντας οικονομία και κοινωνία».

Ωστόσο μόνο με μια έννοια μπορεί να είναι ευτυχής: κάνει ότι θέλει!

Φουσκώνει το κράτος με καλοπληρωμένους γαλάζιους μετακλητούς- σε βαθμό να τον κράζουν και στην Ευρώπη-και μοιράζει το κρατικό και κοινοτικό χρήμα κατά βούληση και προς επωφελεία του.

Ξεσκάει τα Σαββατοκύριακα, σαν τους παλιούς σοβιετικούς αξιωματούχους στις ντάτσιες τους και έχει στη διάθεσή του ως ταξί, ελικόπτερα- ιδιωτών και του Στρατού-και σκάφη του Λιμενικού.

Τα τελευταία 24ωρα πήρε μια νέα φουρνιά «δημοσκοπήσεων» που δείχνουν ότι εκείνοι που κατά το Ευρωβαρόμετρο είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με τις αποτυχίες του , τον ψηφίζουν φανατικά.

Διάβασε στις εφημερίδες του, τα non papers του Γραφείου του, που έλεγαν ότι είναι …άφθαρτος επικεφαλής φθαρμένων υπουργών.

Είπε μερικά νέα ψέματα για την «επιτυχία» του στον εμβολιασμό, έβαλε τους υπουργούς του να απειλούν όσους δεν εμβολιάζονται επειδή δεν του έχουν εμπιστοσύνη και έδωσε μια συνέντευξη αυτοεπιβεβαίωσης σε οικείο μέσο, με μπόλικα «εγώ».

Συνάντησε … «διεθνείς προσωπικότητες» μεταξύ των οποίων και σχετιζόμενους με τη διεθνή μόδα, στην οποία ειδικεύεται κατά τύχη η σύζυγός του- γνωστή και ως διακοσμήτρια χώρων που δεν της ανήκουν, όπως το μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά αυτός ο Παράδεισος είναι ψεύτικος. Στο όργιο παραπλάνησης και κατασκευής πλαστής πραγματικότητας, μόνο ο Στέφανος Μάνος από τη συντηρητική παράταξη υπήρξε ειλικρινής.

Μίλησε για «επιπολαιότητα του Πρωθυπουργού» και τον διέσυρε επειδή «παριστάνει τον Πρόεδρο, έχοντας επιλέξει «έναν συγκεκριμένο τύπο διακυβέρνησης»- με την ψευδαίσθηση του Λευκού Οίκου και του Οβάλ Γραφείου.

Του είπε ότι είναι «υφυπουργός των υπουργών του», διότι «διακρίνει ή θεωρεί, ότι ο υπουργός του είναι ανεπαρκής σε αυτό που κάνει». Αλλά δεν τολμάει να τον αλλάξει.

Καταχέριασε τον Γεραπετρίτη και τον Σκέρτσο που «εμφανίζονται παντού ανακατωμένοι», σημαδεύοντας τον ίδιο τον Μητσοτάκη: «πολλοί υπουργοί δεν αυτενεργούν, αλληθωρίζουν για να δουν αν έχουν την έγκριση αυτής της ομάδας ή κάποιας άλλης ομάδας πέριξ του πρωθυπουργού».

Θυμόσοφος στα γηρατειά του ο Μάνος, κάνει μέχρι και την πλάκα του με τον Πρωθυπουργό και όσους τον λιβανίζουν: «Κοιτάξτε, ο Μητσοτάκης κυριαρχεί στο Κέντρο επειδή δεν υπάρχει κάποιος άλλος». Μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς.

Τι άλλο να πει;. Και παρ ότι ήταν μια εξαίρεση σε μια περίοδο που η ΝΔ ευνουχίζεται από την στενή οικογένεια του Κυριάκου- και οι παλαιοί αρχηγοί της είτε δειπνούν στο σπίτι του , είτε απλώς βυσσοδομούν γιατί δεν τους έδωσε ρόλο ο πρώην υπουργός τους-λειτούργησε σαν χαραμάδα από την οποία όσοι ήθελαν να δουν, είδαν: ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Πίσω από την προπαγάνδα, τις υπερωρίες των γκαλοπατζήζων, τους μιντιακούς λιβανωτούς, τις χαρούλες και τις ανέμελες εξορμήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τη δεύτερη επέτειο της εκλογικής επικράτησης, που του εξασφάλισαν οι χορηγοί του, μέσα στην απόγνωση. Και για αυτό δεν τη γιόρτασε.

Τίποτε δεν του πάει καλά – ιδίως εκεί που προσπαθεί να πείσει, επικοινωνιακά, ότι πάει άριστα.

Οι χειρισμοί του στην πανδημία αποδείχθηκαν τραγικοί και αν προκύψει νέο κύμα θα τον συντρίψει..

Η κατάσταση στην οικονομία είναι δραματική – μετά και τους νέους ερασιτεχνισμούς στον τουρισμό- και η χώρα βαδίζει σε ένταση της υπερχρέωσης και νέα μνημονιακή επιτήρηση.

Λίγοι έχουν υπόψη τους ότι επίκειται η 11ηαξιολόγηση και θα κλάψουν μάνουλες. Ήδη οι δανειστές του το ξέκοψαν με το φέσι που θέλει να βάλει στον κρατικό προϋπολογισμό, με την επικουρική ασφάλιση.

Η εξωτερική του πολιτική αποδεικνύεται αδιέξοδη και ούτε καν με τον υπουργό Εξωτερικών δεν μπορεί να συμφωνήσει στις επιδιώξεις.

Στα ελληνοτουρκικά καταπίνει τη γλώσσα του για να βγάλει το καλοκαίρι, στις Πρέσπες τον δείχνει πάλι με το δάκτυλο όλη η Ευρώπη -και ο Μπάιντεν- οι παρεμβάσεις στην Λιβύη και την Αίγυπτο κάηκαν για να εξυπηρετηθούν… μπίζνες και ο φίλος Μακρόν , με τις καλές δουλειές, πάει για βρούβες.

Η κοινωνία αποσυντίθεται και βράζει. Η φτώχεια διευρύνεται, οι ανισότητες μεγαλώνουν , τα κοινωνικά συστήματα υγείας, ασφάλισης, παιδείας, πρόνοιας, διαλύονται και ιδιωτικοποιούνται, η ανεργία είναι εδώ, οι επενδύσεις δεν ξεπερνούν να συνηθισμένα όρια και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κρύβει σκάνδαλα.

Η Νεολαία ασφυκτιά και η μεσαία τάξη διώκεται, ώστε να δημιουργηθεί στην αγορά, περισσότερος χώρος για τους μεγάλους και τις «αλυσίδες».

Η φορολογία πίσω από την προπαγάνδα για ελάφρυνση, γίνεται πιο βαριά για τους πολλούς.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία, στα Ταμεία, στις Τράπεζες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Αυτός είναι ο πραγματικός απολογισμός και δεν αλλάζει αν – ορθώς- μπορείς να πάρει πιστοποιητικό από το τηλέφωνο. Αντίθετα η πραγματική ζωή επιβαρύνεται με τον τραγέλαφο μέτρων όπως πχ ότι στους γάμους θα χορεύουν μόνο οι νεόνυμφοι , στα κλαμπ δεν θα υπάρχουν όρθιοι και μάσκες και θα μπαίνουν και θα βγαίνουν. .

Όπως έδειξε η Πρωτομαγιά, το κύμα οργής θα βγει στους δρόμους και θα πνίξει τον κυβερνητικό καθεστωτισμό ,τη φαυλότητα, την κομματοκρατία, την αδιαφάνεια, τα σκάνδαλα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία.

Πίσω από το σελοφάν της εξαγορασμένης μιντιακής κάλυψης, το δράμα του Μητσοτάκη βαίνει προς κορύφωση καθώς πλησιάζει η ώρα να καταθέσει τον επόμενο προϋπολογισμό.

Ως τώρα κόμπαζε , μοιράζοντας λεφτά που δεν έχει και δανειζόμενος- με ομόλογα, υπό την εγγύηση της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, που λήγει σύντομα. Μαζί με την επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε αυτές τις συνθήκες ο προϋπολογισμός θα «δαγκώνει», για να πάρει πίσω κάποια από τα λεφτά που τάχα έδινε προς ανακούφιση από τη πανδημία.

Για να αποφύγει τη συντριβή, θα επαναλάβει το παλιό κόλπο: Θα προσφύγει στις κάλπες, πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό. Καθώς ψυχανεμίζεται το αποτέλεσμα, η απόγνωση μεγαλώνει.

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις