Τα τηλέφωνα των δολοφονημένων με «συμβόλαια» θανάτου Καραϊβάζ, Μήτσου και Παπαχρήστου που δεν ανοίχτηκαν ποτέ
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε μια ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορούμενο τον διευθυντή της ΕΥΠ, Κώστα Χασιώτη και έναν ακόμη αξιωματικό της ΕΛΑΣ εξαιτίας του γεγονότος ότι τους είχε αποδωθεί η κατηγορία παράβασης καθήκοντος από την προηγούμενη θέση που υπηρετεούσε στην δίωξη ανθρωποκτονιών ο πρώτος με υφιστάμενο τον δεύτερο.
Και οι 2 αθωώθηκαν.
Η δίκη αυτή όμως αποκάλυψε σημαντικότατες λεπτομέρειες για την δράση ενός κυκλώματος εντός της ΕΛΑΣ.
Οι σοκαριστικές μαρτυρίες στη δίκη των δύο αξιωματικών που είχαν “ξεχάσει” τις συσκευές του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ και μεγαλοστελέχους της Greek Mafia Σπύρου Παπαχρήστου, για περίπου δύο χρόνια, σε “συρτάρια” της ΓΑΔΑ, αποκρυσταλλώνουν και αναδεικνύουν μια σειρά γεγονότων που δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά.
Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους μάρτυρες της υπόθεσης καταδεικνύουν ότι το “σύστημα” που τότε έκανε κουμάντο στην ΕΛ.ΑΣ δε θα άφησε τα κινητά του Σπύρου Παπαχρήστου να μιλήσουν.
Το ίδιο αποκαλύφθηκε και στην δίκη της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγινε γνωστό ότι το CD που είχε καταγράψει η ΕΥΠ με τις επαφές και τις συνομιλίες του είχε… χαλάσει επειδή το είχαν «χτυπήσει» με ένα συραπτικό για να το επικολλήσουν στην δικογραφία.
Ας γυρίσουμε όμως στην δίκη Χασιώτη: Ως μάρτυρας “κλειδί” για την υπόθεση κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγος Ηλίας Κοσσυβάκης, ο οποίος ανέφερε πως αν είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά, από τις πρώτες κιόλας μέρες, τα κινητά τηλέφωνα του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε 1 Μαΐου του 2018, έξω από την ταβέρνα “Κρητικός” στην Παλλήνη, θα ήταν πιθανό να βρεθεί ο εκτελεστής του συμβολαίου, αλλά θα υπήρχαν και άλλα στοιχεία ικανά να δώσουν απαντήσεις για άλλα συμβόλαια θανάτου στον κόσμο της “Νύχτας”, ακόμα και να αποτραπούν κάποια μεταγενέστερα. Προς επιβεβαίωση των όσων είπε, είναι και μηνύματα που είδαν και το φώς της δημοσιότητας και δείχνουν τις στενές σχέσεις του δολοφονηθέντα με υψηλά ιστάμενους στην ΕΛ.ΑΣ, όταν εν τέλει οι συσκευές κατέληξαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ιδιαίτερη αίσθηση είχαν προκαλέσει και τα ηχητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας με συνομιλίες αστυνομικών που δούλευαν για τον επίσης δολοφονημένο με συμβόλαιο Γιώργο Μήτσου. Οι αστυνομικοί αυτοί, υπηρετούν ακόμη στην ΕΛΑΣ και κανένας δεν γνωρίζει το γιατί.
Οι σχέσεις τους με το περιβάλλον του Θεοδωρικάκου έμεινε στο απυρόβλητο.
Το κινητό του Μήτσου είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και το αποτέλεσμα των όσων ηχητικών είδαν το φως της δημοσιότητας δίνει απάντηση σε αυτό.
Στην δίκη Χασιώτη, που είναι και η πιο πρόσφατη, η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενη στον κύριο Χασιώτη, τον έθεσε προ των ευθυνών του, καθώς αναρωτήθηκε γιατί περιορίστηκε στην άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε το θύμα και δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλει εντός 48 ωρών οι συσκευές να διαβιβαστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Επίσης επέμεινε πως αυτό που είχε πραγματικά σημασία ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών του στις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας. Ως απάντηση ο κ. Χασιώτης επικαλέστηκε την ορθότητα των κινήσεων του, υποστηρίζοντας ότι ακόμα κι όταν έγινε αυτό δεν προέκυψε κάτι παραπάνω. Κάτι για το οποίο ο κ. Κοσσυβάκης ανέφερε το ακριβώς αντίθετο. Λέγοντας πως τα στοιχεία που βρέθηκαν στη συνέχεια, ήταν ικανά να εξιχνιασουν πολλές ακόμα δολοφονίες.
Από τη μεριά του ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήταν κι αυτός μάρτυρας στην υπόθεση, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι ήξεραν πως ο δολοφονημένος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ είχε επαφές με πολλά πολιτικά πρόσωπα και με δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας. Κάτι τέτοιο πιθανόν, συγκεκριμένα άτομα να μην ήθελαν να αποκαλυφθεί.
Ποια ήταν τα άτομα αυτά, που μπορούσαν να επιβάλλουν στην ηγεσία της ΕΛΑΣ να μην ακουμπήσει το τηλέφωνο Παπαχρήστου ;
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πιέσεις που ασκήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κι έφτασαν στον τότε διοικητή Εγκλημάτων Κατά Ζωής κ. Χασιώτη, ο οποίος εξαιτίας των πιέσεων φαίνεται να μην παρέδωσε τις συσκευές στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει η ανάλυσή τους, ώστε να αναδειχθούν οι συνομιλίες με επαφές του δολοφονημένου θύματος.
Τελικά η έδρα αποφάσισε να μην καταλογιστούν ευθύνες στους δύο ένστολους, παρά την πρόταση ενοχής από την εισαγγελέα.
Συνομιλίες – φωτιά
Τα κινητά τηλέφωνα του Σπύρου Παπαχρήστου, του Γ. Καραϊβάζ και του Γιώργου Μήτσου όπως φαίνεται θα «έκαιγαν» αρκετό κόσμο και γι αυτό δεν έγινε ενδελεχής έλεγχος από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Οι ιδιαιτέρες επικοινωνίες που είχαν και οι τρεις με ανώτατους αξιωματικούς, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρησιακούς πράκτορες της ΕΥΠ κάποιοι θεώρησαν ότι είναι… προσωπικά δεδομένα.
Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία Καραϊβάζ αθωώθηκαν χωρίς καμία αμφιβολία από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες Θεοδωρικάκου όταν συνελήφθησαν, ενώ οι δολοφονίες Παπαχρήστου και Μήτσου παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Η αθώωση των 2 κατηγορουμένων στην υπόθεση Καραϊβάζ εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ πέρα της είδησης σε μερικά μονόστηλα ενώ η σύλληψη τους έπαιζε επί 3 μήνες σε όλα τα δελτία.
Ποιοι δεν θέλουν να βρεθούν οι δολοφόνοι ; Ποιες άλλες δολοφονίες του οργανωμένου εγκλήματος θα είχαν εξιχνιαστεί αν κάποιοι έκαναν σωστά την δουλειά τους και έλεγαν όχι στις υψηλές πιέσεις που δέχθηκαν για να μην αγγίξουν τα 3 καυτά κινητά ;
toedolio5.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις